3 tips als je sneller wilt afvallen

Sporten en een gezonde lifestyle begint nu echt deel uit te maken van onze cultuur. Het wordt steeds belangrijker om gezond en duurzaam te leven. Hier hoort dus ook sporten bij! Echter is sporten niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je van plan bent om af te vallen denken mensen vaak aan heel veel sporten terwijl je de meeste kilo’s kan besparen op het eten. Maar wat zijn nou tips om snel af te vallen?

De juiste voeding

Vaak is het de voeding waar het fout gaat. Je kan zoveel sporten als je wilt maar bij sommige mensen werkt het gewoon niet om te eten in hetzelfde patroon. Een bekende regel is de 80/20 regel van de Italiaanse econoom Pareto. Als voorbeeld zeggen wij altijd de 20% rijksten hebben 80% van het geld in handen. Deze regel kan je niet alleen op de economie toepassen maar op meerdere gebieden in je leven. Zo kan je bijvoorbeeld ook zeggen 80% van het afvallen komt door het eten en 20% door het sporten. Dit is echter wel een grote verhouding maar het gaat om het principe. Zorg er dus voor dat je voeding op orde is en let op met wat je eet zodat je in die 80% komt want hierdoor val je het meeste af.

Sporten

Maar alleen met gezond eten kom je er vaak ook niet je hebt namelijk een doel voor ogen bijvoorbeeld die sixpack. Dit komt niet aanwaaien en hier zal hard voor gewerkt moeten worden. Sporten is dus ook een onderdeel van afvallen en wanneer je de gezonde voeding creëert met sporten val je in een korte tijd snel en gezond af. Wanneer je niet goed bent in sporten of juist een extra push nodig hebt is het handig om een personal trainer in te schakelen. Je kan in jouw omgeving eenvoudig een personal trainer op internet opzoeken met als voorbeeld personal training Utrecht.

Drink water

Vaak zitten mensen te diëten maar zie je ze alsnog met een blikje ice tea of Fanta. Dit gaat natuurlijk niet samen en daarom is het belangrijk dat je vanaf nu ALLEEN nog maar water gaat drinken. Het scheelt namelijk ontzettend veel als je alleen maar water drinkt of bijvoorbeeld frisdrank. Door deze kleine verandering toe te passen merk je al snel resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *