3 tips voor succesvolle vrouwen op de werkvloer

Een carrière, een gezin én je eigen dingen doen. Het klinkt lastig, maar veel succesvolle vrouwen laten zien dat het prima kan. Met deze drie tips helpen we jou als je het lastig vindt om de stap naar een succesvolle carrière te maken. 

1. Doe mee

Veel vrouwen zoeken snel een plekje in de hoek, terwijl mannelijke werknemers kiezen voor een plek in het midden. Dit komt omdat vrouwen zich van nature vaak onderschatten en mannen zichzelf vaak overschatten. Hoewel de wetenschap keer op keer aantoont dat vrouwen meer weten en waard zijn dan ze denken, blijven vrouwen zichzelf ‘omlaag halen’ en mannen zichzelf ‘omhoog bluffen’ op de werkvloer. 

 

Deze onterechte onzekerheid leidt ertoe dat vrouwen in de praktijk pas op een functie solliciteren als ze met 100% van de kwalificaties overeenkomen. Dit terwijl mannen al bij 50% overeenkomst solliciteren. Daarnaast onderhandelen mannen in ruim 57% van de gevallen over hun salaris. Vrouwen laten maar in 7% van de gevallen iets van zich horen. 

 

Wil jij succesvol worden, doe dan mee en laat van jezelf horen. Veel vrouwen onderschatten zichzelf, wat ertoe leidt dat ze in minder hoge posities komen. Herken jij je in dit verhaal? Laat van je horen!

2. Verdeel het huishouden 50/50

Woon jij samen met je partner? Dan is een 50/50 verdeling in huis wel zo eerlijk. Dit klinkt niet gek, maar toch blijkt dat veel vrouwen naast hun baan ook meer in het huishouden doen. Vanuit vroeger is dit een beetje gebleven, maar wij zijn er zeker voor om dit te veranderen. Laat je partner ook verantwoordelijkheid nemen voor 50% van de taken. 

 

Hij mag dan niet zo van het schoonmaken zijn, maar hij kan ook de verantwoordelijkheid van de kwaliteit van de meubels op zich nemen. Laat hem de bank een keer per jaar inspuiten, de vloer in de olie zetten en de verantwoording nemen over de meubelglijders. Zo kun jij je richten op andere taken en hoef je je niet meer te irriteren aan kapotte meubelwielen die krassen achterlaten, dat kan mooi je partner doen.

3. Laat kinderen je niet remmen

Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen ervoor kiezen om, onbewust, ruimte te laten in hun werk voor eventuele kinderen. Niet gek, maar er zijn tegenwoordig veel manieren om ook met kinderen een fulltime baan te hebben. Wees dus niet bang voor die ene promotie maar pak die juist met twee handen aan. 

 

Met deze drie tips kun jij als vrouw laten zien dat je succesvol wil zijn, en behaal jij je doel! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *