4 dingen waarvan je niet wist dat ze zouden gebeuren na de zwangerschap

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Dit is een geweldige tijd in je leven, en je staat op het punt om aan een groot avontuur te beginnen. Maar wacht! Er zijn een paar dingen die je moet weten over wat er na de bevalling gebeurt en die ze je niet altijd vertellen. Hier zijn 10 dingen waarvan je niet wist dat ze na de zwangerschap zouden gebeuren.

 

Je post-baby lichaam

 

Laten we het even hebben over je lichaam na de bevalling. Niemand vertelt je dat je lichaam er na de bevalling anders uit zal zien. Misschien heb je striae, uitgezakte borsten en wat extra gewicht rond het midden. En dat is OK! Je lichaam is geweldig en heeft net een ongelooflijke reis achter de rug. Geef jezelf wat tijd om te genezen en je aan te passen aan je nieuwe lichaam, en heb geduld met jezelf. Uiteindelijk kom je er wel! 

 

Vermoeidheid

 

Het is geen geheim dat nieuwe ouders vaak uitgeput zijn, maar wat ze je niet vertellen is hoe vermoeiend het echt is. Probeer zo veel mogelijk te slapen terwijl je zwanger bent, want als de baby komt, is de kans groot dat je helemaal niet veel slaap krijgt. Pasgeborenen slapen vaak, maar worden ook vaak ’s nachts wakker om te voeden. Dit kan een hele uitdaging zijn voor nieuwe ouders die zich proberen aan te passen aan hun nieuwe rol en wennen aan een baby in huis 

 

Lekkende borsten

 

Iets anders waar niemand je over vertelt na de zwangerschap is dat je borsten melk gaan lekken. Dat is volkomen normaal, maar het kan heel onvoorspelbaar en soms zelfs gênant zijn (vooral als het in het openbaar gebeurt). De beste manier om hiermee om te gaan is om altijd borstkompressen bij de hand te hebben (je kunt ze zelfs voor eenmalig gebruik kopen) en waar mogelijk donkere shirts te dragen. Denk ook aan de juiste voedingskleding zoals een goede voedingsbeha en voedingstops. Deze shop je bijvoorbeeld bij Noppies

 

Tijd voor jezelf komt op een laag pitje  

 

De enige rustmomentjes die je na je zwangerschap hebt, zullen waarschijnlijk je wc-bezoeken zijn. Je staat altijd aan. Wat heeft je baby nodig? Wat heb jij nodig? En zeker in de allereerste week wanneer de kraamverzorging ook nog over de vloer komt, heb je helemaal weinig privacy. Maar dat is misschien maar goed ook. Je bent namelijk uitgeput en weet waarschijnlijk nog niet helemaal hoe alles werkt. 

 

Ben je er klaar voor? 

 

Zwangerschap is een geweldige tijd in het leven van een vrouw, maar het is ook een tijd van grote veranderingen, zowel lichamelijk als emotioneel. Er zijn veel dingen die ze je niet vertellen over wat er na de zwangerschap gebeurt, maar hopelijk ben je nu beter voorbereid op wat er komen gaat! Gefeliciteerd met deze bijzondere tijd in je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *