7 Verbeteringen voor uw volgende badkamerrenovatie

Een gerenoveerde badkamer voegt waarde toe aan uw huis, past de stijl aan en deze past zich beter aan uw huidige behoeften aan. Badkamerrenovaties zijn het beste moment om verbeteringen door te voeren die u en uw gezin jarenlang zullen dienen.

Als u dit jaar geld uitgeeft voor een badkamerrenovatie, overweeg dan om een ​​of meer van deze essentiële wijzigingen aan te brengen om de functionaliteit, opslag en het comfort van uw badkamer te verbeteren.

Een lage toilet met verborgen stortbak

Toiletten met verborgen tanks – waarin het wateropslagvat in de muur is gemonteerd – hebben verschillende voordelen. Ze zijn het overwegen waard als u een badkamer verbouwt, vooral een kleinere badkamer, waar het ontwerp ruimte kan besparen.

Toiletten met verborgen tanks (ook wel toiletten met verborgen stortbak genoemd) besparen u kostbare ruimte en modellen met een laag bidet helpen water te besparen elke keer dat u spoelt. Het is een slimme keuze die na de verbouwing de waarde van uw huis verhoogt. Deze zijn geschikt voor alle badkamerstijlen, maar passen vooral goed in moderne en eigentijdse decors. Houd er echter rekening mee dat routineonderhoud moeilijk kan zijn, omdat er meestal geen gemakkelijke toegang tot de tank is als de interne werking aandacht nodig heeft.

Een andere stijl van een tankloos toilet maakt gebruik van een drukventiel, zoals die vaak worden aangetroffen in commerciële omgevingen of openbare badkamers. Dit zijn ook opties, hoewel dergelijke toiletten veel lawaai maken en een badkamer een enigszins industrieel gevoel geven.

Kleine, getextureerde tegel douchevloer

Je hebt ontelbare vloeren, muren en tegels om te maken tijdens het verbouwen van je badkamer. Het belangrijkste voor de veiligheid is de tegelvloer van je douche.

Kies een kleine douchetegel met textuur. De textuur en de extra voegen zorgen ervoor dat je voeten niet wegglijden zodra de vloer zeepachtig en nat wordt. De meeste moderne badkamertegels zijn gemakkelijk schoon te maken en ze gebruiken voegen die bestand zijn tegen schimmels, vochtigheid en vlekken.

Keramische en porseleinen tegels geven je veel stijl- en decoratiemogelijkheden. Mix en match verschillende patronen en kleuren voor maximale visuele impact, of doe iets ingetogener voor een harmonieuze look.

2-inch afvoerbuizen voor sanitair

Dit is een kleine, onzichtbare verbetering die een groot verschil maakt in de functionaliteit van uw badkamer.

Typische afvoerbuizen in de badkamer zijn vaak te klein. Dit type afvoerpijp kan gemakkelijk verstopt raken, vooral als u met meerdere gezinsleden dezelfde douche en / of bad gebruikt. Het installeren van afvoeren met een diameter van twee inch kost hetzelfde en zal de kwaliteit van de afvoer in uw badkamer drastisch verbeteren.

 

Installeer alleen een badkuip als u daadwerkelijk een bad neemt

Te veel mensen voegen een bad toe aan hun badkamer, gewoon omdat ze het gevoel hebben dat ze ‘zouden moeten’. Maar een badkuip is niet altijd een noodzaak, zeker niet als je nooit in bad gaat. Hoewel er nog steeds vastgoedprofessionals zijn die beweren dat een badkamer met een bad potentiële kopers meer aanspreekt dan een badkamer met alleen een douche, geldt dit veel minder voor de kopers van vandaag dan ooit. En uw grootste zorg zou moeten zijn hoe u de kamer de komende jaren gaat gebruiken. Als je van baden houdt, neem het dan zeker op in je verbouwing. Maar als u zelden of nooit een bad neemt, is het misschien veel beter om alleen een grote douche te installeren. Een badkuip is inderdaad aantrekkelijker voor toekomstige kopers die mogelijk kinderen hebben. Maar als uw huis een andere familiebadkamer heeft die wel een ligbad of bad / douche-combinatie heeft, is er geen reden waarom uw hoofd badkamer het bad niet kan weglaten ten gunste van een luxe douche.

Natuurlijk, als je een grote badkamer hebt, krijg je waarschijnlijk allebei zonder je teveel zorgen te maken over de ruimte. Maar als u moet kiezen, moet u altijd kiezen voor wat op dit moment het meest functioneel voor u is. En dat kan betekenen dat u de badkuip buiten uw plannen laat.

Neem een ​​raam op in de douche

Een van de grootste vijanden van een schone badkamer is de vochtigheid die door slechte of onvoldoende ventilatie in de ruimte vast blijft zitten. Hoewel een goede badkamerventilator een groot verschil maakt, is de beste ventilatie altijd natuurlijke ventilatie

Door een raam in uw douche toe te voegen, blijft uw badkamer schoon en vrij van schimmel en meeldauw. De natuurlijke ventilatie is effectief, vooral als u de badkamerdeur na gebruik open laat staan. Een raam profiteert ook van een douche door natuurlijk licht binnen te laten, wat zowel een esthetische als een veiligheidsoverweging is.

Bespreek het geschikte raamtype met uw architect of aannemer, maar vergeet niet de dorpel naar beneden te hellen zodat er geen water vast komt te zitten, en gebruik matglas voor privacy.

Voeg een verzonken medicijnkast toe

Krijg meer opslagruimte en een strakker uiterlijk met een verzonken medicijnkastje boven de wastafel. Door het een paar centimeter in de muur te installeren, bespaart u uzelf wat benodigde ruimte en ziet uw badkamer er slanker en moderner uit. De extra baan voor het inlijsten van muren kost meestal niet veel in het grote plan van een volledige badkamerrenovatie.

Verbeter de verlichting

Badkamers hebben doorgaans weinig toegang tot natuurlijk licht, vandaar de behoefte aan uitstekende verlichting. Overweeg bij het plannen van uw badkamerrenovatie om uw huidige verlichting te veranderen of toe te voegen om de functionaliteit en sfeer van de ruimte te verbeteren.

De eerste belangrijke verandering in verlichting moet een dimmer zijn voor de hoofdlichten. Als je graag een bad neemt, weet je dat een ontspannen bad bij vol kunstlicht niet erg leuk is. Een dimmer zorgt voor de juiste sfeer.

Voeg verzonken armaturen rond de spiegel toe om u de best mogelijke verlichting te geven wanneer u uw haar doet, make-up aanbrengt of scheert – of een andere taak waarvoor veel licht nodig is.

 

Overweeg ook om verlichting in de douche toe te voegen in plaats van eromheen. Verrassend genoeg zul je je douches prettiger (en veiliger) vinden als ze goed verlicht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *