Alles over retro en vintage

De meeste stylisten beschrijven de vintage-stijl als alle kleding die in een vroeger tijdperk werd gedragen. Sommige van hen sluiten recente decennia uit omdat er niet genoeg tijd is verstreken. Je kunt indien nodig stijlen uit verschillende decennia mixen. Er is geen universele definitie van vintage. Bewonderaars van de stijl hebben bepaalde normen om te beslissen of een decennium als vintage wordt beschouwd. Het wordt als vintage of retro beschouwd als de stijl meer dan twintig jaar oud is. Ontwerpen van vóór het jaar 2000 worden als vintage beschouwd, maar trends van vóór de jaren 70 worden als “echt vintage” beschouwd. Het verschil tussen retro en vintage mode is ook vervaagd. Het verschil tussen retro- en vintage kleding is dat retrokleding is ontwikkeld om eerdere stijlen te kopiëren. Vintage kleding weerspiegelt het tijdperk waarin deze kleding oorspronkelijk werd gebruikt.

Hoe je vintage en retro kleding kunt dragen

Retro kleding kan een leuke manier zijn om jezelf te uiten, maar wat is het ideale moment om dat te doen? Dit is volledig afhankelijk van de individuen en hun smaak. Sommige mensen dragen vintage naar formele feesten of speciale gelegenheden. Dit komt omdat het hen in staat stelt om zich uit te drukken. Anderen maken van retrostijl een dagelijkse gewoonte. Dit is een geweldige manier om te experimenteren met stijl in het dagelijks leven. Je kunt nog steeds experimenteren met retro-kapsels en cosmetica. Je kunt ook experimenteren met verschillende kleuren. Je kunt gedurfde gekleurde jurken dragen, zoals een groene jurk of een gekleurde broek als je wilt.

Tips om er stijlvol uit te zien in vintage en retro

Historische mode is een veel voorkomende mix van stijlen uit verschillende decennia en tijdsperioden. Het samensmelten van stijlen kan zeer aantrekkelijk zijn, maar het kan er soms ook als een puinhoop uitzien. Onderzoek retromode en kies welke decennia het beste bij jouw stijl passen. Onthoud dit voordat je iets koopt. Je moet ook overwegen of je eerder nieuwe elementen in je retro-esthetiek wilt opnemen. Je elke dag volledig vintage kleden kan tijdrovend zijn en is niet geschikt voor veel gelegenheden. Het opnemen van moderne stijlen zoals jeans kan je helpen de look gemakkelijker aan te passen. Echte retrokleding kan duur en moeilijk te vinden zijn. Bij Topvintage vind je betaalbare exemplaren en ze zullen zeker bij jouw stijl passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *