Bakuchiol – Superieure ingrediënten voor je gezicht

Als je ouder bent dan 25 jaar, is dit een uitstekend moment om producten te gebruiken die je helpen er jonger uit te zien. Anti-verouderingsproducten zijn producten die de tekenen van veroudering van het lichaam proberen te vertragen of weg te werken. De meeste tekenen van veroudering zijn gemakkelijk te zien op de huid, waardoor sommige mensen zich onzeker voelen. Een manier om het uiterlijk van deze tekenen van veroudering te verminderen, is door anti-verouderingsproducten te gebruiken. Bakuchiol is een van de trendy anti-verouderings ingrediënten van dit moment. Veel producten van huidverzorgingsproducten bevatten deze ingrediënten. Velen geloven ook dat Bakuchiol superieur is aan serum retinol omdat het zachter is. Lees verder om erachter te komen hoe Bakuchiol verschilt van retinol en wat het voor je kan doen.

Het verschil tussen retinol en bakuchiol

Bakuchiol is een plantenextract dat geen synthetische processen heeft ondergaan. Ter vergelijking: retinol is een chemische component die is gemaakt van bètacaroteenderivaten. Wanneer je retinol serum gebruikt, kunnen een aantal bijwerkingen optreden. Sommige mensen krijgen echter irritatie, roodheid, een droge huid en andere problemen. Aan de andere kant wordt Bakuchiol gemaakt met behulp van een natuurlijk proces, dus het heeft minder bijwerkingen. Degenen die retinol hebben gebruikt, weten dat het volgens de dosis moet worden gebruikt en niet mag worden overschreden. Retinol mag alleen ’s nachts worden gebruikt en in het begin slechts 2-3 keer per week. Daarna kan het worden verhoogd tot de tolerantie van de huid. Ter vergelijking: Bakuchiol kan elke ochtend en avond worden gebruikt.

Voordelen van Bakuchiol voor de gezondheid van de gezichtshuid

Een gezicht er jonger uit laten zien is een van de bekendste voordelen van Bakuchiol. Bovendien toont een onderzoek aan dat Bakuchiol kan helpen fijne lijntjes en rimpels in het gezicht te elimineren. Ook kan Bakuchiol ervoor zorgen dat je gezicht meer collageen bevat, waardoor je gezichtshuid steviger wordt en er jonger uitziet. Acne is een veel voorkomend huidprobleem. Er zijn veel manieren om acne te verminderen en te voorkomen dat het terugkomt. Een daarvan is het gebruik van Bakuchiol. Een studie toont aan dat Bakuchiol ontstekingsremmende en antioxiderende effecten heeft, die milde tot matige acne kunnen verminderen. Ten slotte kan Bakuchiol ook donkere vlekken op je gezicht verwijderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *