Begin 2023 goed met een mooie baan als verhuurmakelaar

Nu het nieuwe jaar is begonnen, is de kans groot dat je veel tijd besteedt aan het zoeken naar een mooie nieuwe baan. Niet verwonderlijk, aangezien veel werkenden het begin van het nieuwe jaar aangrijpen om met hun goede voornemens aan de slag te gaan. Heb jij ook een persoonlijke lijst gemaakt met voornemens om van 2023 een goed en zinvol jaar te maken? En wil je graag in een functie bij een woningcorporatie aan de slag gaan? Dan is het de moeite meer dan waard om verder te lezen, want bij woningcorporaties zijn ervaren en gemotiveerde professionals zeer welkom. In dit artikel belichten we in het bijzonder de verhuurmakelaar vacatures in het aanbod van een eigenzinnig detacheringsbureau die garant staan voor een mooie nieuwe start.

 

Verhuurproces in gang zetten

Joinuz is een detacheringsbureau dat regelmatig op zoek is naar geschikte kandidaten om als verhuurmakelaar aan de slag te gaan. Dat is vaak bij een woningcorporatie die een groot aantal huurwoningen in zijn portefeuille heeft. Maar hoe ziet het werk van een verhuurmakelaar er precies uit? Bij Vrouwenboulevard vertellen we je graag meer. Bij de verhuur van een woning komt veel kijken en de woningmarkt is complex. Het vergt specialistische kennis om zo’n verhuurproces in gang te zetten en een verhuurder heeft die zelf niet altijd in huis. Door ervoor te zorgen dat dit proces soepeltjes verloopt en dat leegstand zoveel mogelijk wordt voorkomen, kan een verhuurmakelaar veel werk uit handen nemen. 

 

Omdat je mensen begeleidt in het huurproces is het als verhuurmakelaar belangrijk om geduldig en vriendelijk te zijn. Je wilt dat opdrachtgevers en potentiële nieuwe huurders het gevoel hebben dat ze je kunnen vertrouwen en dat zij een goede klik met je hebben. 

 

Wat houdt het beroep van verhuurmakelaar in?

Wanneer je als verhuurmakelaar werkt organiseer je onder andere bezichtigingen van woningen, verwerk je huuropzeggingen, trek je potentiële nieuwe huurders na door middel van paspoorten en werkgeversverklaringen en regel je de huurcontracten. Daarnaast zorg je als verhuurmakelaar voor de voor- en eindinspecties en opleveringen van woningen. Het is handig technische kennis in huis te hebben om de staat van een woning te beoordelen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een renovatieverzoek moet komen. Maar je doet als verhuurmakelaar nog veel meer. Andere belangrijke taken zijn: het onder de aandacht brengen van de woning in het netwerk, het begeleiden van bezichtigingen en het selecteren van potentiële huurders. Verder geef je advies over de huurprijs, voer je een financiële check uit bij de potentiële huurders, stel je de huurovereenkomst op en inspecteer jij het huis bij de sleuteloverdracht.

 

Werken als Wmo-consulent

Wil jij niet bij een woningcorporatie werken maar op een andere manier werk maken van je maatschappelijke betrokkenheid? Verdiep je dan eens in een van de interessante Wmo-vacatures van Joinuz. Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning is de overheid verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Dat doet de overheid met behulp van Wmo-consulenten. Als Wmo-consulent ben jij binnen de gemeente het eerste aanspreekpunt voor mensen die een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning. Hierbij vragen zij een (of meerdere) voorziening(en) aan om langer thuis te kunnen blijven wonen, zoals: huishoudelijke hulp, een traplift, persoonlijk vervoer of een rollator. Een Wmo-consulent neemt deze aanvragen in behandeling en beoordeelt of ze gehonoreerd worden.

 

Bovendien is een werkdag van een Wmo-consulent nooit saai. Omdat je met mensen en hun hulpvraag te maken hebt, is elke dag weer anders. Met welke baan geef jij uiting aan je goede voornemens en ga jij 2023 goed van start? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *