Borg bij het huren van een auto

Wanneer je niet in het bezit bent van een auto kan je deze tegenwoordig gemakkelijk huren. Een auto huren is duurzaam en hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je een auto huurt moet je altijd in het bezit zijn van een aantal papieren. Een geldig rijbewijs is in elk geval essentieel. Wanneer je vooraf geboekt hebt is het daarnaast handig om de bevestiging hiervan ook altijd mee te nemen wanneer je de auto gaat ophalen. Je moet vaak ook een creditcard die op je eigen naam staat meenemen om je borg te betalen, al is een auto huren zonder creditcard (en borg) tegenwoordig ook al mogelijk. De borg is van belang om onverwachte schade te kunnen dekken. Veel mensen schrikken af bij het horen van de borg, en daarom is het belangrijk om van een aantal dingen op de hoogte te zijn.

Eigen risico

Het feit dat je een borg betaald betekent niet dat dit ook gelijk je eigen risico is. Wanneer je borg betaald en de auto is bij het inleveren onbeschadigd krijg je je borg in zijn geheel weer terug. In geval van schade kan dit ervoor zorgen dat je minder borg terugkrijgt. Alleen wanneer je ook het eigen risico hebt afgekocht kan je bij de verzekering mogelijk geld terugkrijgen voor de schade aan de auto.

Voorkom hoge kosten

Wanneer je bang bent om je borg achteraf te moeten betalen, kan je hier vooraf al maatregelen voor nemen. Veel autoverhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om het eigen risico in zijn geheel af te kopen. Een extra verzekering zorgt ervoor dat je zelf minder risico loopt op hoge kosten achteraf. Zelfs wanneer je in het bezit bent van een creditcard wordt deze niet altijd geaccepteerd als borg. Dat komt omdat verschillende landen niet dezelfde creditcards accepteren. Gemiddeld bedraagt de borg voor een huurauto tussen de € 600 en € 3.500. Hoeveel borg je betaald hangt af van het type auto en het verhuurbedrijf waarbij je de auto huurt. Een auto huren is beter voor het milieu, en als je je vooraf inleest op de regels rondom de borg kan jij met een gerust hart de weg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *