Chakra healing

In en rond ons lichaam zijn verschillende energievelden, ook wel chakra’s of aura’s genoemd, aanwezig. Als die chakra’s in balans zijn, hebben lichaam en geest een toestand van evenwicht en zullen er geen klachten optreden. Komen er daarentegen blokkeringen op die chakra’s dan zal een onevenwicht voor zowel fysieke als mentale klachten en ongemakken zorgen. Chakra healing kan je helpen om de balans terug te herstellen.

Hoe werkt chakra healing

Tijdens een eerste verkennend gesprek zal steeds gepeild worden naar de aard en de intensiteit van de klachten. Na dit gesprek mag men plaatsnemen op een behandeltafel (aangekleed) en zal door middel van aanrakingen getracht worden de chakra’s terug in balans te brengen waardoor de energie terug vrij door het lichaam kan stromen met het verminderen en verdwijnen van de klachten tot gevolg. De balans in lichaam en geest wordt bekomen door het activeren van het zelfhelend vermogen die ieder van ons in wezen in zich heeft maar dat door bepaalde gebeurtenissen inactief kan zijn geraakt. Voor één sessie wordt gemiddeld 45 tot 60 minuten gerekend. Afhankelijk van de aard van de klachten, de intensiteit waarmee de klachten voorkomen en de tijd die men al de klachten ervaart, zullen meerdere behandelingen nodig zijn om tot optimale resultaten te komen.

Voor wie is chakra healing bedoeld?

Mensen met zeer uiteenlopende klachten kunnen in chakra healing de oplossing vinden. Deze klachten kunnen zowel op fysiek als op mentaal vlak liggen. Verstoorde chakra’s geven een signaal aan lichaam of geest die hier dan op hun beurt uiting aan zullen geven door pijn, klachten of ongemakken.

Fysiek kunnen we denken aan spierpijnen, rug- en nekklachten, hoofdpijn, maag- en darmklachten en dergelijke meer. Mentaal kunnen stress, angsten, slaaproblemen, vermoeidheid, piekeren en moedeloosheid bijvoorbeeld een aanwijzing zijn van een onevenwicht.

Hoewel veel mensen nog enigszins argwanend staan tegenover de chakra healing, bracht deze methode al voor velen soelaas waar andere behandelingen dit niet of niet blijvend deden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *