Dagje Overijssel? Bezoek Zwolle!

Het zal je niet ontgaan zijn dat Zwolle een stad is. En in steden is altijd wel wat te doen. Gelukkig vormt deze Hanzestad op die regel geen uitzondering!

 

Verschillende plaatsen in Nederland zijn uitgegroeid tot wat ze nu zijn vanwege hun plek in de geschiedenis. De prominente plaats die Zwolle kreeg kwam door de ligging ervan. Diverse belangrijke handelsroutes liepen er doorheen, waardoor het uiteindelijk een Hanzestad werd.

 

Daar alles tegenwoordig digitaal gaat, lijkt dat heden ten dage niet zo heel belangrijk meer. Wel ben je inmiddels wellicht nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal te beleven valt. Laten we dan maar alvast een tipje van de sluier oplichten: een heleboel!

Geschiedenis

Oké, blijven we toch nog even hangen in waar we het net over hadden. En nee, we gaan hier niet de hele geschiedenis van Zwolle uit de doeken doen; we raden je juist aan om die zelf te gaan ontdekken! Want verschillende plaatsen in de stad zien er nu nog net zo mooi uit als toen en vertellen je wat meer over het verleden. Bezoek – en beklim! – bijvoorbeeld de Peperbus, zie met je eigen ogen de Sassenpoort en neem een kijkje bij de Grote Kerk, die ooit de fundering van hoogste toren van Nederland vormde.

 

En wil je Zwolle écht leren kennen? Schrijf je dan in voor een stadswandeling waar je alle bezienswaardigheden vanzelf tegenkomt!

Leesvoer

Boekwinkels heb je overal. Waanders in Zwolle echter niet, dat is werkelijk een bijzonderheid te noemen! Te meer daar deze gevestigd is in een voormalige kerk. De enorme ruimte maakt de hele handel overzichtelijk, zodat je snel vindt wat je zoekt. Hoewel er met een beetje struinen natuurlijk ook niks mis is.

Honger?

Ja, vast wel! Of je nu voor het eerst in Zwolle bent of de stad op je duimpje kent, je maag moet wel gevuld worden. Grote plaatsen als deze zijn gelukkig werkelijk van alle markten thuis. Zoek daarom vooraf naar een restaurant in Zwolle met een menu dat jou wel aanstaat of loop op de gok naar binnen zodra je geknor vanuit je buik begint waar te nemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *