De 3 populairste kamerplanten deze lente

Kamerplanten zijn in alle soorten en maten te vinden; van groot en donkergroen tot klein met roodtinten. Al deze verschillende planten komen ook uit allerlei verschillende plekken uit de wereld. Veel parels voor in huis komen vaak uit landen met een tropisch klimaat. Weet jij door al die keuze niet meer welke plant jij in huis moet halen? In deze blog maken wij de keuze iets makkelijker voor je. Je vindt hier namelijk de 3 meest populaire kamerplanten van 2022.

 

Plant 1. Strelitzia Nicolai

De Strelitzia is een plant die met zijn mooie groene kleur en langwerpige bladeren een echte eyecatcher in jouw huis zal zijn. Oorspronkelijk komt deze groene vriend uit Zuid-Afrika en kan hij wel 10 meter hoog worden. De grote bladeren zorgen voor een echte jungle sfeer in het interieur. De Strelitzia is een goede opvulling voor een hoek waar u niet precies weet wat u er mee moet. Wanneer de plant groter wordt, kunnen de bladeren scheuren bij het uitrollen. Dit geeft de plant een stoere uitstraling.

Plant 2. Alocasia Zebrina

Deze prachtige plant is de Alocasia Zebrina en staat ook wel beter bekend als de Olifantsoor. Als je naar de stelen en bladeren kijkt, heeft hij een interessant uiterlijk. Als je hem met een dier zou vergelijken, dan zou het een kruising tussen een olifant en zebra zijn. In de jungle wordt deze Olifantsoor vaak gebruikt om onder te schuilen wanneer het hard regent. Hij komt oorspronkelijk ook uit Zuidoost-Azië waar ze een tropisch klimaat kennen.

 

Plant 3. Howea Forsteriana

Last, but not least de Howea. Het is een palm die je vaak ziet in interieurs. Hij staat dan ook prachtig in iedere huiskamer en met zijn luchtzuiverende kwaliteiten haalt hij schadelijke stoffen uit de lucht. In de natuur kan deze plant heel groot worden en je ziet hem dan ook vaak op foto’s van mooie tropische bestemmingen met witte stranden en palmbomen. Een echte toevoeging voor je huiskamer!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *