De 5 beste geneeskrachtige natuurlijke kruiden en planten

Lang geleden voordat de geneesmiddelen hun intrede deden, werd er veel gebruik gemaakt van natuurlijk geneeskrachtige kruiden. We zijn het tegenwoordig veel te veel gewend dat we direct naar geneesmiddelen grijpen, maar veel verstandiger is om eerst natuurlijke kruiden te gebruiken. Je zult versteld staan wat voor positieve effecten deze natuurlijke middelen kunnen hebben op je gezondheid.

Kurkuma

Kurkuma is een oeroude plant, een wortel van een plant om precies te zijn. In de Ayurveda is men al duizenden jaren overtuigd van de heilzame eigenschappen van dit extract. Een van de vele voordelen zijn onder andere dat dit extract een pijnstillende werking heeft, de wondheling bevordert en de lever helpt te ontgiften. Kurkuma kopen? Er zijn vele webshops die kurkuma in het aanbod hebben, zoals onder andere de Kurkuma Specialist.

Echinacea – de zonnehoed plant

Supplementen waarin Echinacea is verwerkt zorgen onder andere voor een betere weerstand waardoor ziekteverwekkers minder kans krijgen om je ziek te maken. Echinacea wordt ook al lange tijd gebruikt en heeft bijzonder goede effecten op je gezondheid

St Janskruid

St. Janskruid wordt in veel producten gebruikt die zorgen voor een goede gemoedstoestand. Zo helpt St. Janskruid je stemming te verbeteren. Houdt er wel rekening mee dat in combinatie met andere geneesmiddelen het de werking kan beinbvloeden.

Valieriaan

Valieriaan wordt veel gebruikt door mensen die last van stress of zenuwachtigheid hebben. De wortel van valeriaan bevat valeriaanzuur en deze stof staat bekend om de rustgevende werking.

Last but not least Koriander

Veel mensen zijn er geen fan van, koriander. Maar wist je dat koriander ook een geneeskrachtig kruid is? Het wordt namelijk gebruikt bij gewrichtspijn en tegen maag- en darmklachten.

Dit zijn wat ons betreft de belangrijkst natuurlijke geneeskrachtige kruiden, maar zo zijn er nog veel meer. Zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen voor je echte medicijnen gaat gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *