De beste haarstyling tips om zelf toe te passen

Wanneer je niet gemakkelijk om de paar weken naar de kapper kunt gaan om even alle punten en kleuren bij te werken, is het handig om zelf aan de slag te kunnen met je haar. Er zijn namelijk verschillende makkelijke trucs om uit te halen, waardoor jij er elke dag met een frisse coupe bij loopt!

Maak gebruik van hairextensions

Een van de makkelijkste manieren om een compleet nieuwe look te creëren is natuurlijk het gebruik van hairextensions. Wanneer je met je eigen haar bijvoorbeeld niet een mooie volle vlecht kunt maken, kun je een aantal extensions aanbrengen in je haar, waardoor dit wel een optie wordt. Zo kun je ook in een handomdraai van een steile korte bob naar een lang golvend kapsel gaan. Je kunt bijvoorbeeld tape extensions kopen van Hairextensions Voordeel. Deze kun je namelijk je gemakkelijk zelf aanbrengen.

Stijlen of krullen

Simpelweg je haar de ene dag in model brengen door je haar te krullen en de volgende dag juist je haar te steilen, zorgt voor een hele andere look. Ook dit is gemakkelijk zelf thuis toe te passen. Heb je geen krultang? Met de meeste stijltangen kun je ook je haar krullen. Let er wel op dat je dit niet elke dag doet en dat je de juiste verzorging voor je haar gebruikt. Wanneer je elke dag je haar blootstelt aan de hitte van een stijl- of krultang, kan je haar snel beschadigen.

Vlecht, knot of staat

Wanneer je lang haar hebt, heb je het geluk dat je ook veel verschillende haarstijlen kunt proberen. Zo kun je kiezen voor de klassieke strakke paardenstaart. Dit is niet alleen een tijdloze manier om je haar te dragen, het is ook nog eens extra handig wanneer je bijvoorbeeld buiten bent en het waait of wanneer je aan het sporten bent. Zo zit je haar in ieder geval niet in de weg. Ook met het het vlechten van je haar kun je meerdere kanten op. Denk aan een nonchalante losse vlecht, de visgraat vlecht of wanneer je echt voor een uitdaging gaat kun je ook je eigen haar invlechten. Elke vlecht geeft weer een hele andere uitstraling. Als laatste mogen we de knot natuurlijk ook niet vergeten. Kies jij voor de halve knot, waarbij je een deel van je haar nog los laat hangen? Ga je voor de strakke knot hoog op je hoofd, of ben je meer van de losse knot in je nek? Kortom, probeer eens wat nieuws met je haar! Vind je het niks, dan is een andere look zo gecreëerd!

Kies voor een ander kleurtje

Zelfs je haar kleuren is tegenwoordig gemakkelijk zelf vanuit huis te doen. Hierbij raden we wel aan om te gaan voor een kleurspoeling die niet te veel verschilt van je eigen haar. Mocht het toch fout gaan, dan valt het niet heel erg op en is de nieuwe kleur er snel uit te wassen. Ga je van donker naar blond haar of wil je een balayage laten zetten? Dan kun je dit beter wel door een professional laten doen.

 

Opties genoeg dus om thuis uit te proberen! Kies jij voor hairextensions, haaraccessoires of ga je toch voor een nieuw kleurtje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *