De constant veranderende wereld van mode!

De constant veranderende wereld van mode!

Als je geïnteresseerd bent in de laatste trends op het gebied van mode moet je natuurlijk wel de juiste bronnen tot je beschikking hebben. Er zijn een groot aantal sites die ontzettend veel informatie bieden op het gebied van mode maar er zijn er maar een aantal die heel breed georiënteerd zijn. Van informatie over speciale seizoen collecties tot het helpen van hele specifieke doelgroepen die kleding nodig hebben. Op dit soort websites weet je zeker dat je bij blijft met de nieuwste mode trends. Hieronder leest u een aantal trends die worden behandeld bij starjeansfashion.

Tweedehands kleding

Tweedehands kleding is de laatste tijd steeds meer in trek. Dit is een opmerkelijke trend omdat mode vaak betrekking heeft op de nieuwste kleren en niet op al gedragen kleding. Steeds vaker zoeken mensen naar andere opties dan alleen maar nieuwe kleding kopen. Er worden steeds vaker alternatieven voor nieuwe kleding opgericht en aangeboden. Webshops die gericht zijn op het ruilen van kleding of juist de verkoop van tweedehands kleding zorgen ervoor dat consumenten steeds bewuster omgaan met hoeveel kleren ze kopen. Opvallend is dat de jongeren doelgroepen zich actief inzetten op deze webshops en ruil websites. Onder deze doelgroep is ook gebleken dat de overconsumptie het van kleding het hoogste is maar ook weer het snelste afneemt, mede door deze websites.

Overconsumptie

De webshops en ruilsites die worden opgericht die betrekking hebben op tweedehands kleding zijn een direct gevolg van overconsumptie vanuit de markt. Er worden kleren gemaakt die niet bestand zijn tegen velen wasbeurten en dus niet duurzaam zijn geproduceerd. Dit komt dan weer door grote kledingketens die voor zo min mogelijk geld kleding willen produceren en verkopen. In een maatschappij die steeds meer verduurzaamt is het belangrijk dat er op elk gebied wordt gekeken waar verbetering mogelijk is. Het op een andere manier gebruiken van kleren blijkt grote potentie met zich mee te brengen. De ruilsites voor kleren schieten als paddenstoelen uit de grond en de meeste zijn dan ook een groot succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *