De elektrische sfeerhaard wint meer en meer aan populariteit

Stel je voor dat je je favoriete pyjama aantrekt, achterover leunt in een comfortabele stoel met een goed boek, en dan de hele avond ontspant naast de flikkerende vlammen van een gezellige open haard – en dat allemaal zonder het gedoe van het sjouwen van houtblokken of het maken van een vuur. Het kan met een elektrische haard. Het zijn in wezen kachels die elektrische componenten gebruiken om het uiterlijk en de warmte van traditionele hout-, kolen- of gasgestookte haarden na te bootsen.

Ze zijn ook eenvoudig en veilig te bedienen: zodra ze zijn geïnstalleerd, sluit je ze gewoon aan op een stopcontact en zet je ze aan. En je kunt schoorsteenmantels en houtblokken toevoegen om ze het gevoel te geven dat ze echt zijn. Het beste van alles is dat ze niet geventileerd hoeven te worden, dus je kunt er overal van genieten, van je badkamer tot je keuken.

Voordelen van een elektrische open haard

Lage kosten: Aangezien je nooit hout hoeft aan te vullen of gas hoeft te betalen, kun je meteen geld besparen. De typische elektrische open haard gebruikt ongeveer 1.500 watt elektriciteit om de verwarmingsspiralen van stroom te voorzien, wat zich vertaalt naar ongeveer 8 of 9 cent per uur.

Een elektrische haard met enkel vlammen? De exploitatiekosten kunnen variëren van 0,003 tot 3 cent per uur. Over het algemeen besteedt de gemiddelde huiseigenaar met een elektrische haard tussen de 40 en 80 euro per jaar aan kosten, afhankelijk van of de haard wordt gebruikt om alleen vlammen te produceren of om een ​​kamer volledig te verwarmen. Ten slotte is het ook niet nodig om je schoorsteen te laten reinigen of inspecteren.

Eenvoudige installatie: Elektrische haarden kunnen overal worden geïnstalleerd waar er toegang is tot een stopcontact. Ze werken met standaard stopcontacten van 120 volt en in sommige grotere modellen passen stopcontacten van 240 volt.

Minder rommel: Elektrische haarden creëren geen echte vlammen, en daarom produceren ze niet de troep die traditionele haarden maken. Ook al zien de vlammen er echt uit, ze zijn slechts een illusie van licht componenten in de machine. In plaats daarvan is er een eenvoudige aan- en uitschakelaar die je toegang geeft tot directe warmte, met een effect dat echte vlammen nabootst, maar het gedoe of opruimen vermijdt.

Veiliger: Elektrische haarden hebben geen uitstoot en geen gevaarlijke bijproducten. Houtgestookte haarden kunnen echter kankerverwekkende stoffen en gevaarlijke dampen (zoals kooldioxide en monoxide) in je huis afgeven. Bij inademing kunnen deze dampen gevaarlijk zijn voor jou en je huisdieren. Elektrische haarden zijn zelfs veilig voor gebruik in badkamers. Zorg er wel voor dat als je er een in je badkamer installeert, deze geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

Een elektrische open haard die bij je past

Elektrische haarden zijn er in verschillende stijlen en opties die passen bij elk interieur of elke bouwstijl. Aangepaste accessoires zijn beschikbaar om het uiterlijk verder aan te passen, inclusief verschillende houtblokken (zoals verbrand drijfhout om het uiterlijk van echt hout te imiteren), evenals zwarte rotsen die lijken op steenkool, natuurlijke rivier rotsen of witte stenen die heet lijken onder de nep vlammen. Je kunt ook kiezen voor LED-lichtsets om de kleur van de vlammen aan te passen. Populaire kleuren waaronder oranje, rood, roze en blauw.

De elektrische sfeerhaard worden dus steeds populairder vanwege de combinatie van gemak en moderne functies. Door simpelweg een schakelaar om te zetten, kan een kamer binnen enkele minuten worden verwarmd. Ze zijn niet alleen populair omdat ze de kamer zo gemakkelijk verwarmen, maar ook omdat ze een gevoel van sfeer geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *