De juist keuzes maken als jij je huis wilt gaan verven

Verven is op zichzelf vrij gemakkelijk. Je stop een kwast in een pot met verf en smeert het op een muur. Niet zo moeilijk toch? Ja, in principe zou iedereen kunnen verven. Maar een goede voorbereiding is het halve werk zeg ik altijd maar. En dat is vooral bij verven het geval! Je wilt natuurlijk het beste resultaat in een zo’n kort mogelijke tijd. Daarom zijn er een aantal dingen waar rekening gehouden mee moet worden. Zodat je tijdens en misschien zelfs na het verven niet voor verassingen komt te staan.

Voorbereiding is het halve werk

Ja natuurlijk wil je voor zo min mogelijk geld het beste resultaat behalen in je eigen huis. Iedereen wilt dat toch? Een sterke voorbereiding kan dan toch het verschil maken. De voorbereiding kan eigenlijk in twee dingen verdeeld worden. Namelijk de werkzaamheden die er aan voordat er verf op de muur wordt gesmeerd. En de juiste materialen bij elkaar zoeken.

Voordat er zelfs gedacht mag worden aan het openmaken van een blik verf. Zijn er verschillende werkzaamheden die eigenlijk al gedaan moesten zijn. Zoals het reinigen van de muur (of oppervlakte) waar de verf op moeten komen. Je wilt natuurlijk niet allemaal vieze dingen tegenkomen tijdens het verven. Dit is niet goed voor de motivatie én voor het uiteindelijke resultaat. Daarnaast kan de verf beter aan de muur hechten als de muur ontvet en schoon is. Zeker de moeite waard dus!

Het volgende wat belangrijk is het verzamelen van de juiste materialen. Het is natuurlijk niet fijn als je halverwege moet stoppen omdat je te weinig kwasten of rollers hebt. Plus een protip: zorg ervoor dat je altijd minimaal twee extra rollers in huis hebt. Als er vrienden of familie over de vloer komen kan je ze net zo goed mee laten helpen!

Wat voor verf pak ik?

Ja natuurlijk is de verf de belangrijkste factor in heel dit gebeuren. Die zorgt er voor dat het er uiteindelijk goed uit komt te zien. Je kiest een verf eigenlijk uit op verschillende dingen. De kleur, dekking, slijtvastheid en prijs. Als al deze factoren goed zijn, kan je er van uit gaan dat het resultaat iets is om van te genieten. Daarom wil ik het speciaal deze verf aanraden. Sigma s2u Nova. Dat merk bezit alles wat je nodig kan hebben in een verf. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *