De leukste manier om aan je gezondheid te werken? Ga wintersporten!

Tijdens de donkere maanden van het jaar schiet het er vaak bij in om voldoende te bewegen en te sporten. Terwijl dit in deze periode van het jaar juist zo belangrijk is, met allerlei feestjes en festiviteiten op de kalender. Een glaasje wijn hier, een hapje daar. Je herkent het ongetwijfeld. Zoek je daarom naar een manier om aan je conditie te werken, waarmee je amper in de gaten hebt dat je op de gezonde toer bezig bent? Dan kunnen we het je bij Vrouwenboulevard aanraden om je heerlijk sportief uit te leven door te gaan wintersporten. Skiën en snowboarden hebben namelijk alles in zich om je gezondheid een boost te geven. Je bent de hele dag actief, je bent lekker buiten en je geniet van een schitterende omgeving. Bovendien verbrand je honderden calorieën, train je allerlei spiergroepen en raak je volledig ontspannen tijdens een uurtje wintersporten. Daarom geven we je in dit artikel graag nog meer redenen waarom snowboarden en skiën je gezondheid ten goede komen. 

 

Natuurlijk inspireren we je ook met een prachtige accommodatie in een van de mooiste skigebieden van Frankrijk waar je de ideale uitvalsbasis vindt voor een geslaagde en gezonde wintersportvakantie. 

 

Waarom zijn skiën en snowboarden gezond?

 

  • Je verbrandt extra calorieën; 
  • Je ademt schone en frisse berglucht in;
  • Het zorgt voor een goede nachtrust;
  • Je doet een flinke portie vitamine D op; 
  • Het draagt bij aan je evenwicht; 
  • Het helpt je spieren te versterken; 
  • Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten; 
  • Door de aanmaak van dopamine en endorfine word je er blij van.  

 

Boost je mentale en fysieke gezondheid 

Tijdens een skivakantie ben je dagelijks een paar uur actief aan het sporten. Dit vermindert de kans op hart- en vaatziekten, helpt je bloeddruk op peil te houden en draagt bij aan het verlagen van je cholesterolgehalte. Ook het opsnuiven van de frisse lucht in de bergen tijdens een wintersport in Frankrijk is ontzettend gezond. De lucht in de bergen bevat minder zuurstof en is een stuk schoner dan in stedelijke gebieden. Omdat je lichaam daardoor extra rode bloedlichaampjes aanmaakt, moet je de eerste dagen in de bergen altijd even acclimatiseren. Wanneer je thuis komt, zijn je longen daardoor in staat om extra veel zuurstof op te nemen. Dit maakt dat je jezelf een periode energieker en fitter voelt. Vanzelfsprekend geef je jezelf door te wintersporten ook een goede workout. Ski je met een actieve houding, dan train je het hele lichaam en krijg je een sterkere core. 

 

Verder wordt je lichaam door het wintersporten een stuk flexibeler en krijg je een betere balans. Skischoenen aantrekken, in de sleeplift staan en korte bochten draaien: je bent voortdurend bezig met je evenwicht en flexibiliteit.

 

Luxe wintersportresort met een riante wellness & spa 

Kun je niet wachten tot je aan je gezondheid kunt werken tijdens een dynamische skivakantie? Boek dan snel een fantastische wintersport-accommodatie in Frankrijk. Wil jij dit jaar genieten met de hoofdletter G van grande? Dan kunnen we het je bij Vrouwenboulevard aanraden om een exclusief penthouse of een luxe appartement te boeken op AlpChalets Portes du Soleil. Dit vijfsterren wintersportresort van de vooraanstaande keten FranceComfort vind je in het skigebied van Portes du Soleil en is gelegen aan de rand van het charmante wintersportdorp Abondance. Na een actieve dag in de frisse berglucht kun je er royaal ontspannen in de high-end wellness & spa. Hier vind je onder meer een fraaie ronde jacuzzi, een Finse sauna met een constante temperatuur van 90 C° en een riant zwembad

Alpchalets Portes du Soleil biedt je dus alles voor een geslaagde skivakantie die weldaden doet voor lichaam en geest. Wacht dus geen moment met boeken, want de wintersportaccommodaties in dit wereldberoemde skigebied zijn enorm populair!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *