De luchtvochtigheid achterhalen bij jouw thuis of op kantoor

Is er bij jou op kantoor regelmatig sprake van gezondheidsklachten? Indien dit het geval is dan is het verstandig om een onderzoek te doen. Dit geldt tevens bij gezondheidsklachten die thuis plaatsvinden. Je kan de oorzaak van de gezondheidsklachten achterhalen door de luchtvochtigheid in huis meten. Aan de hand van apparatuur is het immers mogelijk om te achterhalen wat de luchtvochtigheid is in huis. Als de luchtvochtigheid rond de vijftig procent is dan is er sprake van een goede luchtvochtigheid. Mocht de luchtvochtigheid lager dan dertig procent zijn of hoger dan zeventig procent dan kan dit gezondheidsproblemen opleveren. 


Vochtigheid meten  

Zoals er apparatuur beschikbaar is om de temperatuur in huis op te meten, zo is er ook tempratuur beschikbaar waarmee je de vochtigheid kan meten. Aan de hand van deze informatie kan je ten eerste achterhalen wat de omstandigheden in huis zijn. Vervolgens kan je zodanige stappen ondernemen dat de omstandigheden in huis worden aangepast, zodat jij in staat bent om in de beste omstandigheden te leven. Op het moment dat je namelijk leeft in een woning waarin de luchtvochtigheid goed is, dan zal dit een positief effect hebben op jouw gezondheid. Als de luchtvochtigheid echter niet goed is, dan kunnen hierdoor gezondheidsklachten ontstaan.


Hoofdpijn en vermoeidheid    

Mocht je regelmatig last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen dan zou dit te maken kunnen hebben met lage luchtvochtigheid. Dit is helemaal een reëel scenario als je huisgenoten ook last hebben van deze klachten. Daarom is het goed om de luchtvochtigheid hoog genoeg te hoog houden, door een raam open te zetten en niet te veel te stoken. Daarentegen moet de luchtvochtigheid tevens niet te hoog zijn aangezien dit als gevolg kan hebben dat je regelmatig verkouden bent. Bij verkoudheidsklachten en veelvuldig hoesten kan er sprake zijn van een hoog luchtvochtigheidspercentage. Met name voor mensen met astma geldt dat zij vervolgens erg last kunnen hebben van deze omstandigheden. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *