Dé perfecte verlovingsring

Het moment is dan eindelijk daar, je vraagt je geliefde ten huwelijk! Je hebt hier natuurlijk al een tijd over nagedacht want dit moet voor beide een bijzonder moment worden. Een belangrijk onderdeel van het aanzoek is wat je partner voor de rest van zijn of haar leven bij zich zal dragen; de verlovingsring. Om niet te verdwalen in het doolhof van mogelijkheden bij de keuze van de ring gaan we terug naar de basis. Want welke verschillende soorten zijn er nu eigenlijk?

Verschillende varianten

De hamvraag is, bestaat de perfecte ring voor je partner? Net als dat je partner one-of-a-kind is, wil je dat de verlovingsring dat ook is. Hier kom je gelijk bij het ‘probleem’ van het kiezen van een ring. De opties zijn net als jullie liefde voor elkaar oneindig. Om een impressie te geven van de verschillende opties hebben we deze even op een rijtje gezet:

  • Solitaire verlovingsringen
  • Pavé ringen
  • Halo verlovingsringen
  • Alliance verlovingsringen
  • Entourage verlovingsringen

Solitaire verlovingsringen

Solitaire betekent letterlijk single. Dit slaat op het feit dat de ring bestaat uit één diamant. De solitaire ring komt in verschillende soorten en maten. Ga je voor de klassieke variant, met een eenvoudige band, waar de diamant hoog geplaatst is? Of een echt vintage model waar er details zijn toegevoegd aan de band?

Pavé ringen

De Pavé ring kenmerkt zich door een prominente diamant in het midden. De ring wordt gecomplementeerd door kleinere diamanten te plaatsen aan de zijkant. Ook bij de Pavé ringen zijn er verschillende opties mogelijk. Een Pavé ring vertegenwoordigt vaak ook nog een symbolische betekenis. De verschillende diamanten, vaak drie stuks, kunnen symbool staan voor een gezin.

Halo verlovingsringen

Voor de betekenis van de Halo verlovingsringen kijken we naar de Griekse betekenis van het woord. Het betekent lichtgevende krans om de zon of de maan. Het is de bedoeling dat de Halo verlovingsring hetzelfde effect uitstraalt. Dit sprankelende effect wordt gerealiseerd door één of soms wel twee rijen edelstenen.

Alliance verlovingsringen

De Alliance verlovingsringen worden ook wel eternity ringen genoemd. Net als bij de Pavé ringen draait het hier voornamelijk om de symboliek. De ring staat symbool voor de oneindige liefde tussen de partners. De ring wordt daarom ook volledig rondom bezet met diamanten.

Entourage verlovingsringen

Bij de entourage verlovingsringen wordt er midden op de ring een steen geplaatst. Hieromheen worden vervolgens rondom kleine steentjes geplaatst. Waarbij het bij bovenstaande varianten voornamelijk om diamanten stenen ging, is het bij de entourage ring niet ongebruikelijk om een saffier te plaatsen. De populariteit van deze variant steeg enorm toen de verlovingsring van Kate Middleton getoond werd. Tot op de dag van vandaag wordt er nog door de media over deze variant geschreven. Misschien ook niet zo gek als het gaat om een verlovingsring met een geschatte waarde van zo’n 420.000 euro!

Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Het blijft een object dat de liefde tussen jou en je partner symboliseert. Denk naast dat het gaat om alle verschillende soorten en varianten vooral ook aan wat nu het beste bij de partner past. Want ondanks dat je misschien niet alle verlovingsringen bij naam kent, weet jij als geen ander wat het beste past bij je geliefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *