Dit is waarom een keyboard zo populair is geworden!

Een keyboard is een instrument dat wereldwijd bekend is. Een keyboard is populair geworden, omdat allerlei nummers ermee kan spelen. Allerlei verschillende geluiden komen uit een keyboard, hiermee kan je verschillende muziekstijlen bespelen. Het instrument is dus gemaakt voor iedereen. Voordat je een keyboard koopt, is het wel belangrijk dat je weet welke je moet kopen. Er zijn veel verschillende varianten, zoals een keyboard met 49 toetsen, 54 toetsen of toch met 88 toetsen? Daarnaast heb je ook een keyboard met aanslaggevoelige toetsen, of juist niet? In dit blogartikel vind jij meer informatie over het keyboard.

 

Hier begon het allemaal

De voorganger van een keyboard is de orgel. Mensen wouden graag de orgel bespelen op verschillende locaties, maar een orgel is een groot instrument en het is lastig om te verplaatsen. Hierop werd een oplossing voor verzonnen; het keyboard. Bob Moog bouwde de Synthesizer in 1964. Een Synthesizer was de voorloper van het keyboard en rond 1980 werd het eerste keyboard gemaakt.

 

Zwart met wit, of wit met zwart?

Zwart en wit zijn de kleuren van een keyboard. Een keyboard heeft meer witte toetsen dan zwarte toetsen. De witte toetsen hebben de eerste zeven letters van het alfabet gekregen, dus A tot en met G. De halve noten zijn de zwarte toetsen. Het opzoeken van bepaalde akkoorden is erg lastig wanneer alle toetsen dezelfde kleur hebben, daarom zijn er zwarte en witte toetsen. 

 

De eerste keyboards die zijn geproduceerd hadden geen witte en zwarte toetsen. De orgel is de voorganger van het keyboard. Vandaag de dag worden keyboard toetsen niet meer gemaakt met ivoor, zoals ze dat vroeger deden. De handel in ivoor werd verboden, dus moest men een alternatief verzinnen op de productie van toetsen. Het alternatief dat men had verzonnen was hout met een laagje kunststof. Als het verbod op ivoorhandel er nooit was gekomen, speelden we nu misschien nog steeds wel met toetsen van ivoor. 

 

MaxiAxi bezoeken

Ben jij nog op zoek naar een nieuw keyboard? Bij MaxiAxi hebben ze een ruim aanbod in muziekinstrumenten, maar ook andere consumentenelektronica. Bij vragen kan je altijd terecht bij het team vol met specialisten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *