Dit kan jij doen om gemakkelijk af te vallen

Gemakkelijk afvallen klinkt misschien onrealistisch, maar het kan echt! Veel mensen lukt het vaak niet om gewicht te verliezen doordat ze te veel van zichzelf verwachten in één keer. Afvallen betekent niet leven op twee salades per dag, het is belangrijk dat jij een routine ontwikkelt die je vol kan houden op de langere termijn. Hieronder staan drie tips voor jou om dit voor elkaar te krijgen!

 

Eetpatroon aanpassen

Het klinkt natuurlijk logisch, maar als je af wilt vallen zal je wat moeten veranderen in je eetpatroon. Dit hoeft niet gelijk te betekenen dat je een strikt dieet moet volgen, maar kan ook inhouden dat je bijvoorbeeld afvallen met koolhydraatarme recepten. Het is belangrijk dat jij een routine voor jezelf ontwikkelt waardoor je lekker in je lijf blijft zitten. Of je dit wilt doen door te vasten, minder te snoepen of door gewoon wat meer te letten op je lichaam en wat je eet. Dat maakt niet uit!

 

Detox kuur

Met een detox kuur wordt je lichaam gereinigd van afval- en gifstoffen door middel van voeding. Een kuur duurt ongeveer een anderhalve week en er zijn verschillende soorten manieren om dit te doen. Zo heb je een sapdetox of alcohol detox van een maand. Detoxen helpt met afvallen doordat het de toxicistische stoffen uit je lichaam verwijderd die opgeslagen zitten in je vetcellen. Wanneer je deze stoffen verwijderd, kunnen deze vetcellen weer krimpen. Ook heeft een positief effect op je hormoonhuishouding, wat ook een belangrijke rol speelt wanneer je gewicht wilt verliezen.

 

Bewegen bewegen bewegen

Het wordt aanbevolen om minimaal twintig minuten per dag te bewegen. Als je wilt afvallen is het enorm belangrijk dat je naast gezond eten voldoende beweegt. Probeer dus om elke dag een lekker stuk te gaan wandelen als je klaar bent met werken, of schrijf je in voor een sport die je leuk lijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *