Dit kun je maken met rijstpapier

Tuurlijk, een AVG’tje is nooit verkeerd, maar na een tijdje kan het wel een beetje saai worden. Het is ook wel eens leuk om te experimenteren in de keuken, toch? Dit kun je doen door ingrediënten te gebruiken die je normaal gesproken niet echt gebruikt. Deze kun je soms ook wel vinden in de Nederlandse supermarkt, maar anders sowieso in een toko of online, zoals bij asian food lovers.

Rijstpapier

Als je ooit op vakantie bent geweest in Azië, dan heb je het vast wel al eens gegeten: rijstpapier. Het klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, maar met de juiste bereiding kan het echt heerlijk zijn. Eén van de bekendste gerechten waar rijstpapier voor wordt gebruikt, zijn springrolls. Dit zijn een soort loempia’s die nog niet zijn gebakken. In plaats van filodeeg gebruik je dan dus rijstpapier. Dit is een redelijk hard rond vel. Je kunt dit niet buigen, want dan breekt het. Om het te kunnen bereiden, moet je het eerst weken in warm water. Dit hoeft maar zo’n tien seconden. Het rijstpapier wordt dan meteen zacht, waardoor je het makkelijker kunt gebruiken. Het is een heel veelzijdig ingrediënt en je kunt het gebruiken voor het voorgerecht, het hoofdgerecht en je kunt er zelfs een dessert mee maken.

Spring rolls

Rijstpapier wordt dus veel gebruikt om spring rolls mee te maken. Dit is een gerecht dat je op veel plekken in Azië kunt eten. De rijstvellen worden dan gevuld met noedels en andere ingrediënten zoals groentes en vis zoals garnalen. Groentes die vaak worden gebruikt zijn wortel, avocado, komkommer, paprika en bosui. Ook verse kruiden worden vaak gebruikt in spring rolls en dan voornamelijk koriander. Als je de spring roll eenmaal op hebt gerold tot een loempia, kun je hem direct eten. Meestal wordt deze dan gedipt in een heerlijk sausje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *