Dit wil je weten over mannen

Dit wil je weten over mannen

Mannen… Am I right? Mannen zijn soms maar mysterieuze wezens waarvan je je alleen maar kunt afvragen wat er in hun hoofd gebeurt. Samen met onze vrienden van Dameswiki zijn we op zoek gegaan naar leuke weetjes over mannen. Lees na deze blog dus verder op Dameswiki.nl voor nog meer leuke weetjes. Maar hier komen die van ons!

Mannen zijn meer oplossingsgericht

Soms kan het lijken of een man niet naar je luistert. Als vrouwen vinden wij het over het algemeen erg fijn om over onze gevoelens te praten. Met vriendinnen luisteren we dan altijd aandachtig en empathisch. We proberen ons in te leven in de ander en vinden het gewoon prettig om het erover te hebben.  Mannen luisteren over het algemeen op een meer praktische manier en proberen dan met oplossingen te komen. Doordat dat niet overeenkomt met ons doel om gewoon even te luchten komt dit soms vervelend over.

Mannen zijn vaker kleurenblind

Een stereotype wat je vaak hoort is dat mannen minder kleuren zien dat vrouwen. Waar wij fuchsia, magenta, mauve, violet en lavendel van elkaar onderscheiden zien mannen gewoon paars. Maar het is echt zo dat meer mannen kleurenblind zijn dan vrouwen. 1 op de 10 mannen is kleurenblind terwijl dit bij vrouwen maar 1 op de 113 keer voor komt.

Mannen zijn competitiever

Een bijzonder verschil tussen mannen en vrouwen is dat mannen (onbewust) meer bezig zijn met hiërarchie en status terwijl vrouwen vaker bezig zijn met connecties. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de meest voorkomende redenen van een depressie bij de verschillende geslachten. Bij mannen komt dit vaak door verlies van een baan en dus het verliezen van financiële status terwijl dit bij vrouwen vaak komt door invloeden uit de sociale sfeer. Hierdoor zijn mannen vaak ook competitiever omdat hij veel belang hecht aan hoog in de hiërarchie zitten en de beste wil zijn op veel vlakken.

Wil je nog meer weten over mannen? Duik dan eens in een mannenblog om erachter te komen hoe ze denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *