Doorbreek stereotypes en vergroot je zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen opbouwen is vandaag de dag een hele klus. Stereotypes en het zogenaamde ‘perfecte lichaam’ maken het voor veel vrouwen onmogelijk om optimaal van hun lijf en leven te genieten. Maar waarom toch? Zelfvertrouwen kan het leven zoveel gemakkelijker maken. We hoeven er toch niet allemaal uit te zien als rosanna voorwald? Perfectie bestaat niet. Je goed voelen in je eigen lichaam is het allerbelangrijkste. Maar hoe zorg je daarvoor? Hoe vergroot je je eigen zelfvertrouwen? In dit artikel geven we enkele tips om stereotypes te doorbreken en je zelfvertrouwen een boost te geven.

Draag kleding waar jij je goed in voelt

Zelfvertrouwen kan je niet faken, maar het helpt wel om je goed te voelen over wat je draagt. Goed gekleed over straat gaan kan jouw zelfvertrouwen een flinke boost geven. Als je je goed voelt, zal je dit ook uitstralen. Hierdoor verhoog je jouw aantrekkingskracht op anderen.

Zit je financieel momenteel niet zo ruim? Geen enkel probleem! Je met meer zelfvertrouwen kleden betekent echt niet dat je honderden euro’s aan kleding hoeft uit te geven. Geef de voorkeur aan kwalitatieve kleding waarin je lichaam goed uitkomt en koop ongeveer de helft minder dan je normaal zou doen. Zo ben je geen extra geld kwijt, maar zit je wel een stuk lekkerder in je vel.

Gezond voedingspatroon

Ben je niet tevreden over je lichaam? Doe hier dan wat aan! Gezonder leven is voor iedereen mogelijk. Gezond eten zorgt er niet alleen voor dat je je lekkerder in je vel gaat voelen, maar ook dat je probleemzones kunt aanpakken. Als je lichaam gezond en in vorm is, zal je je vanzelf een stuk aantrekkelijker voelen.

Laat meer van jezelf horen

Ben jij iemand die altijd achterin de zaal zit tijdens een vergadering? Steek je liever niet je hand op om jouw mening te geven? Of ben je bang om iets stoms te zeggen en daardoor door anderen onderuit gehaald te worden? Laat die angst dan snel vallen. Dit is natuurlijk makkelijker dan gezegd, maar mensen zijn echt veel toleranter dan je denkt. Foute vragen bestaan niet. Laat gerust van jezelf horen. Niet iedereen hoeft het met je eens te zijn, maar doet niks af aan hun mening over jou. Door meer van jezelf te laten horen en de verschillende reacties te ervaren, kan je jouw zelfvertrouwen enorm vergroten.

Dit geldt overigens ook voor kleine dingen. Discussiëren jouw vriendinnen over de justin bieber naked plaatjes die zij online vonden en heb jij hier ook een duidelijke mening over? Geef die dan! Zelfs als deze afwijkt van de ‘norm’.

Maak extra tijd voor jezelf

Iedereen heeft zelfliefde nodig. Dit komt echter niet vanzelf. Daar zal je wel wat voor moeten doen. Als jij meer van jezelf houdt, zal je dit ook uitstralen. Durf van jezelf te houden en verwen jezelf eens een keer. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de spa, maak tijd voor het lezen van een boek of trakteer jezelf op een heerlijke lunch. Er is niet veel voor nodig om jouw zelfliefde te laten blijken.

Als je vaak genoeg zelfliefde toont en je niet laat leiden door de media of naasten, zal je onderbewuste het overnemen als overtuiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *