Een droom carrière

Als kind droomde we allemaal van simpele banen. Zo zou je bijvoorbeeld carrière kunnen maken als beedigd vertaler Engels bij Attached Language. Vaak kwam het niet verder dan juffrouw, brandweer of bakker. Toen we ouder werden dachten we misschien aan iets ingewikkelder zoals advocaat of detective. Toch waren dit allemaal nog steeds banen die we op TV zaten. Een manager bij een fastfoodketen is nou net niet het spannende verhaal die meestal op TV te zien is. Er zijn in de wereld alleen zoveel banen, meer dan je je ooit hebt kunnen bedenken waarschijnlijk.

 

Beëdigd vertaler

Dit is misschien niet iets wat je zo had bedacht zelf maar het is een goed idee. Je kunt hier flexibel werken en bouwt je kennis in het Engels op. Het betaald goed en je kunt het doen vanaf waar je wilt. Zo kun je thuis werken of ga je lekker in Griekenland zitten en het doen. Het maakt allemaal niet uit! Vaak hoeft je Engels gewoon geschreven op hoog genoeg niveau te zijn. Maar laat je niet afschrikken uit bescheidenheid, jouw Engels is vast goed genoeg! Anders zijn er genoeg cursussen die je kunt volgen om je Engels skills omhoog te prikken.

 

Lesgeven

Engels docent worden kan ook vrij makkelijk. Vooral als je bezig bent geweest met vertalen. Engels docent kan overal ter wereld, vooral buiten Europa zoeken ze heel veel Engels docenten. En om in het buitenland les e geven hoef je geen PABO af te hebben gerond, je kunt vaak zo aan de slag. Als je dat nog een beetje eng vind, denk dan aan iets als de TEFL cursus, dit zijn online opleidingen die je kunt volgen. Zo zit je voor dat je het weet in het vliegtuig naar jou droombestemming op Thailand waar je goed betaald met kinderen kan werken. Tegenwoordig kan je ook veel online doen, dus al zie je het niet zitten om veel te reizen kan je vanaf je luie stoel ook gewoon lesgeven. Als je niet zeker bent dat het bij je past kun je ook nog altijd beginnen met bijles om te zien of het je ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *