Een hippe trend: ga voor een monochrome keuken

Een hippe trend: ga voor een monochrome keuken

Een trend die nooit weg zal gaan is een monochrome look voor in de keuken. Waarom? Monochroom betekent dat iets een enkele kleurtint bevat, waardoor bijvoorbeeld een keuken uniform oogt. Een monochrome keuken (ook wel een ton sur ton keuken genoemd) geeft bovendien een luxe uitstraling en het is erg stijlvol en modern. Wie dus gek is op het meegaan van de huidige tijd moet dus een monochrome keuken nemen!

 

Een monochrome keuken is eigenlijk een van de beste keuzes. Het is simpel, het straalt rust en eenvoud uit en het past bij zowat elke interieurstijl die er is. Bovendien kun je dit soort keukens gemakkelijk stylen aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren! Wij geven jou enkele tips voor het decoreren van een monochrome keuken.

Kies voor simpele accessoires om de puntjes op de i te zetten

Iets wat onmisbaar is in een monochrome keuken zijn simpele, eentonige accessoires voor een strakke en moderne afwerking. Accessoires gemaakt van een soort materiaal of in deze kleur(tint) benadrukken het uniforme aspect van de keuken nog meer! Denk hierbij aan handgrepen van de kasten van je keuken in dezelfde kleur of materiaal.

 

Of kies juist voor bepaalde deurklinken in eenzelfde kleur voor de deuren naar je keuken toe. Ruime keuze deurbeslag zoals moderne deurklinken in het zwart  zijn perfect voor moderne keukens. Zwart deurbeslag is zeker een aanrader bij een monochrome keuken in een blinkende of juiste matte tint.

 

Een andere aanrader is het decoreren van een monochrome keuken door te kiezen voor groene, retro deurklinken of juist planten toe te voegen aan de keuken. Door het toevoegen van groen ontstaat er een contrast als het ware, maar tegelijkertijd lijkt het net alsof alles bij elkaar komt. Bovendien zorgt een tintje natuur nog voor extra rust in de keuken, waardoor jouw keuken het centrum van wellness wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *