Een makelaar bij jou in de buurt

Het is vaak niet makkelijk om de stap te zetten om daadwerkelijk jouw woning te koop te zetten. Daarnaast is het vaak nog moeilijker om een nieuwe woning te zoeken. Daar komt de hulp van een makelaar goed van pas! Een makelaar helpt jouw met het gehele traject van een nieuwe woning kopen. Maar waar moet jij zelf precies op letten? Wij zetten hieronder de belangrijkste punten voor je op een rij!

1.      Financiën

Het klinkt misschien logisch, maar koop een nieuwe woning die binnen jouw budget ligt. Daarnaast moet je vaak ook nog rekening houden met het budget om de nieuwe woning in te delen of eventueel te verbouwen. Dit brengt vaak ook een behoorlijk kostenplaatje met zich mee. Reken dus van te voren uit wat je hier ongeveer aan kwijt bent, zodat je ook weet hoeveel je kunt besteden aan een nieuwe woning.

2.      Regio

Vaak ben je op zoek naar een woning in een bepaalde stad of zelfs een bepaalde wijk. Schakel daarom een makelaar in die goed bekend is in die stad / wijk waar jij graag wilt wonen. Zo is een makelaar in Breda uiteraard op de hoogte van de woningmarkt in Breda.

3.      Bezichtigingen

Uiteraard helpt jouw makelaar met het zoeken naar de juiste woning, maar het is aan te raden om naar zoveel mogelijk verschillende woningen te bezichtigen. Zo houdt je een ruime blik en wie weet kom je toch een woning tegen die op de plaatjes minder leuk eruit zag. Daarnaast kun je de huizen met elkaar vergelijken. Dit is makkelijker te doen wanneer je de huizen ook daadwerkelijk hebt gezien. Uiteraard kun je ook vergelijken met de afbeeldingen, maar deze worden vaak mooier gemaakt dan dat ze in het echt zijn. Een makelaar zal dit ook vaak adviseren om te doen, dus ga erop uit en wie weet kom je jouw nieuwe huis sneller tegen dan verwacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *