Een second opinion door Xs2more bij twijfels over re-integratie

Bijna alle werkgevers krijgen ermee te maken: medewerkers die zich ziek melden. De meeste van hen zullen hun werkzaamheden binnen twee weken weer hervatten. Maar het komt ook voor dat een zieke medewerker langer uit de roulatie blijft. Zowel de werkgever als de werknemer dient aan een effectieve re-integratie te werken. Zijn er gegronde twijfels over het verloop van de re-integratie of stagneert dit proces? Is er bijvoorbeeld een geschil over passende arbeid? Is er onenigheid over geschiktheid of ongeschiktheid tot werken? Of leven er twijfels of de medewerker of de werkgever genoeg inspanningen verricht voor de re-integratie? In dat geval reikt Xs2more de helpende hand, bijvoorbeeld met een second opinion door een bedrijfsarts of een arbeidsdeskundige bij een re-integratie.

 

Hoe werkt een second opinion bij re-integratie?

Xs2more biedt werkgevers de mogelijkheid om tegen een schappelijk tarief een beoordeling te laten doen van een verzuimgeval waar vraagtekens bij zijn. Dat kan bijvoorbeeld door tussenkomst van een bedrijfsarts of door een arbeidsdeskundige. Zoals de naam Xs2more al zegt, biedt de organisatie op dit vlak meer. Want de organisatie helpt werkgevers op een gedegen, snelle en vakkundige wijze tevens met de onderbouwing van het dossier richting het UWV. Een second opinion bij re-integratie heeft raakvlakken met een second opinion binnen de gezondheidszorg. Hierbij doet de behandelend arts van een patiënt een beroep op de opinie van een andere arts. Wellicht dat die een andere diagnose stelt dan de primaire arts. Een second opinion bij een re-integratie werkt ongeveer hetzelfde.

 

Toetsen van re-integratie eerste en tweede spoor

Een arbeidsdeskundige kan de inspanningen van zowel de werkgever als de werknemer voor re-integratie eerste spoor en re-integratie tweede spoor toetsen. Vervolgens brengt die advies uit voor de te nemen maatregelen om de re-integratie op orde te houden of op orde te krijgen. Dit doet de arbeidsdeskundige op basis van de belastbaarheid die door de eigen bedrijfsarts is vastgesteld. De kosten van een second opinion bij een re-integratie bedragen € 275, – exclusief btw. Indien dit door de werkgever wordt gewenst, is het mogelijk om dit tegen een meerprijs aan te vullen met een bezoek van de arbeidsdeskundige aan de werkplek. Tegen relatief lage kosten weet een werkgever met de second opinion door Xs2more bij een re-integratie dus waar die aan toe is. Misschien dat de werkgever daar ook een loonsanctie mee voorkomt. Dat is wel zo prettig, want een zieke medewerker kost al veel geld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *