Gebruik plantaardige oliën als basis ingrediënt voor huidverzorging

We worden vaak geconfronteerd met opmerkingen als: ‘Oliën zullen mijn huid vettig, vettig en glanzend maken!’ Als dat het geval is, heb je ofwel de verkeerde soort olie gebruikt of er teveel in gedaan. Plantaardige oliën zijn gemaakt van dezelfde moleculen en stoffen die al in de huid aanwezig zijn. Elke olie heeft een andere textuur en therapeutische toepassing. Als ze op de juiste manier worden gebruikt en aangebracht, zijn ze allemaal wat uw huid nodig heeft. Ze laten het schoon, zacht, gevoed en verjongd achter.

Ingrediënten die het merk Votary gebruikt

Alle ingrediënten in de huidverzorgingsformules van Votary zijn uitsluitend afkomstig van planten. Ze gebruiken zoveel mogelijk ingrediënten die de minst agressieve extractieprocessen hebben ondergaan voordat ze onze schappen bereiken, om de vitale componenten van de plant te behouden. Ze gebruiken ingrediënten die zijn gecertificeerd door de bodemvereniging, zodat hun klanten weten dat ze de puurste zijn die ze kunnen vinden.

Ze voegen niets toe aan de formuleringen – geen conserveringsmiddelen, geen chemicaliën, geen kleurstoffen. Ze streven er ook naar om er niets uit te halen.

Hierdoor is hun huidverzorging geschikt voor alle huidtypes, van droog, volwassen tot gevoelig of beschadigd.

De reden dat ze dit kunnen doen is omdat ze plantaardige oliën als basis gebruiken. Ze bevatten geen water en hebben daarom geen conserveringsmiddelen nodig. Zolang ze verstandig uit een warmtebron en uit het licht worden bewaard, blijven ze een jaar goed. Ze zitten boordevol in vet oplosbare vitamines, A, D, E, K, essentiële vetzuren, antioxidanten, carotenoïden, chlorofyl, lecithine … alles wat nodig is om de huid te voeden.

Olieën & hun kenmerken

Plantaardige oliën zijn gemaakt van vetzuurketens, dezelfde die aanwezig zijn in de lipidenbarrière in de bovenste laag van de huid. De variaties in de combinaties van deze vetzuren en hun nummers. Geven de oliën hun eigen specifieke waarden en kenmerken, of het nu vast of vloeibaar, verzadigd of onverzadigd, enkelvoudig onverzadigd of meervoudig onverzadigd is. De laatste zijn de oliën die de EFA (essentiële vetzuren – omega 3 en 6) bevatten die niet door het lichaam worden aangemaakt – teken van tekort aan EFA is een droge, schilferige huid

Ze bevatten ook alle vetoplosbare vitamines A (provitamine A), D (D3 in avocado), E en K.

Er is een breed assortiment plantaardige oliën, ze hebben er ongeveer 20 op voorraad. Ze verschillen allemaal erg van elkaar.

Sommige zijn vast (bevatten meer verzadigde vetzuren) – cacaoboter, kokos, sheaboter

Sommige zijn dik (olijf, amandel), andere zijn licht (macadamia, teunisbloem, borage, walnoot, sesam, zonnebloem …)

Ze hebben een kleur van lichtgeel tot groen, rood en bruin

Ze hebben de geur van de zaden of noten waar ze vandaan komen.

Al deze beschrijven een olie die niet is geraffineerd en die alleen de basis van koude expressie heeft ondergaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *