Geniet van hakhoning

Hoe gebruik jij je hakhoning? Heb jij de doosjes met de gekleurde brokjes Hakhoning al in de keuken staan? Willen je gasten ook vaak van de gekleurde brokjes proeven?

De Hakhoning van Erik is zowel heerlijk om van te snoepen als om te gebruiken in verschillende recepten. Voel je je een dagje niet zo goed? Maak een grote mok gemberthee en voeg daar een brokje Hakhoning Citroen aan toe. Kan je moeilijk in slaap komen? Maak een mok warme melk klaar en voeg daar een brokje Hakhoning Anijs aan toe.
Heb je last van hoesten, keelpijn of keelontsteking? Gebruik dan een brokje Hakhoning Menthol of Hakhoning Eucalyptus om op een zachte wijze te stomen.

Hakhoning, 500 gram of zelfs een kilo?

Voordat je op ‘bestellen’ klikt heb je vast al nagedacht over hoeveel Hakhoning je in elke smaak bestelt. Ga je voor een normale portie van 350 gram, ga je direct voor een grotere portie van 500 gram of pak je een kilo van jouw favoriete smaak?

Waar je ook voor kiest, het is altijd goed om van tevoren te bedenken waar je het allemaal voor gaat gebruiken. Zo is het misschien handig om in het najaar extra te bestellen van de Hakhoning Citroen en Eucalyptus, terwijl je in de zomer liever extra veel ijsthee of waterijsjes maakt van de Hakhoning Sinaasappel.

Hoe herken je eigenlijk goede honing?

Volgens de imker is het vrij simpel: honing mag alleen honing heten als het 100% zuiver afkomstig is van honingbijen. Bloemenhoning, Klaverhoning, Tijmhoning en Heidehoning, één ding hebben ze sowieso allemaal gemeen: het komt allemaal van bijen. Het verschil is de plek waar de nectar vandaan komt.

Echte honing is met een trucje snel te herkennen. Doe een lepeltje honing in een glas water. Lost het meteen op? Dan is het suiker. Echte honing moet je namelijk flink roeren voordat het goed zal oplossen. Waar ga jij je Hakhoning allemaal voor gebruiken? Ga je voor 500 gram of voor een kilo? Gemakkelijk hakhoning bestellen doe je bij hakhoning.shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *