Goede voornemens? Bespaar geld in het huishouden

December is elk jaar een dure maand. Dit jaar waren er ook verplichte kerstdiners en misschien heb je wat extra geld geïnvesteerd in kerstcadeaus. Is een van je goede voornemens om in het huishouden geld te besparen? Hieronder staan ​​enkele tips.

Koopjes, koopjes, koopjes

Probeer een inschatting te maken voor wat je de komende tijd nodig hebt, en koop deze artikelen in de korting. Denk bijvoorbeeld aan shampoo, tandenpasta en wasmiddelen. Je hebt deze spullen altijd nodig. Naast houdbare spullen kan je ook op etenswaren besparen. Zo vind je in een Mega Food Stunter pakket heel veel  diepvriesproducten. De inhoud van het voedselpakket blijft telkens een verassing. Het vleespakket bestaat uit 9 kilo, en dat voor 35 euro. Overbodig vlees kan worden ingevroren zodat je lang kunt genieten van het vlees tegen een betaalbare prijs. Het kost je nu misschien wat meer geld, maar je zult er uiteindelijk veel geld op besparen.

Gebruik alternatieve schoonmaakproducten

Heb je ook verschillende schoonmaakproducten voor elk huishoudelijke taak? Dat is niet nodig. Bovendien zijn schoonmaakproducten van het A-merk vaak vrij duur. De perfecte oplossing hiervoor is azijn en baking soda. Hiermee kun je veel dingen in huis schoonmaken, zoals kalk in de badkamer. Zorg ervoor dat je deze 2 middelen altijd in huis hebt en verder niets nodig hebt.

Controleer uw abonnementen

December is de beste tijd om jouw abonnementen te beëindigen. Door het hele jaar heen kom je soms in de verleiding om je te abonneren op een abonnement dat je niet nodig hebt. Bijvoorbeeld een tijdschrift dat je nog nooit hebt gelezen of een streamingdienst. Hetzelfde geldt voor verzekeringen. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar uw hypotheek. Je sluit een hypotheek op lange termijn af. Dit betekent echter niet dat jouw hypotheek altijd vaststaat. Door een hypotheek over te dragen of extra hypotheekbetalingen te doen, kan je jouw maandelijkse lasten verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *