Handelen in crypto, hoe doe ik dat?

Bitcoins, Ethereum en Ripple zijn bekende crypto. Veel mensen zijn al rijk geworden door te handelen met deze digitale munteenheden. Er zijn genoeg mensen die maar gewoon geld erin stoppen en dan kijken wat er gebeurt over een bepaalde periode. Dit kan soms heel goed uitpakken, maar we zien vaak dat het anders loopt. Vandaag lees je hoe het best in crypto kunt handelen.

Kies je cryptocurrency

Er zijn veel verschillende crypto op de markt. Sommige hebben een hogere waarde dan de ander. Winst kun je maken met elke coin. Natuurlijk zijn er coins waarbij de waarde wat sneller zal fluctueren, maar winst kun je overal maken. Als je in Bitcoins wilt handelen moet je eerst goed de Bitcoin koers bestuderen. De koers is tijdens het handelen je beste vriend, want hieruit concludeer je of dit het juiste moment is om je crypto te verkopen of niet.

Handel veilig

Wanneer je handelt in crypto wil je dit natuurlijk zo veilig mogelijk doen. Tegenwoordig is de software van crypto zo goed beveiligd dat het onmogelijk is voor hackers om bijvoorbeeld Bitcoins te stelen. Je kunt je crypto veilig bewaren in een wallet. Je kunt dit zien als een online portemonnee of een digitale kluis. Wanneer je online toch niet helemaal vertrouwd kun je ook voor een offline manier kiezen. Offline wallets bestaan ook, maar bewaar deze goed.

Handige tips

Wanneer je begint met handelen kun je natuurlijk wel een paar handige tips gebruiken. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Koop je crypto via een exchange
  • Raak niet in paniek wanneer er een daling is
  • Bewaar je crypto in een online wallet
  • Doe goed je huiswerk voordat je begint met investeren.
  • Maak eerst een proefaccount aan met nep geld, zo kun je alvast leren hoe het werkt

Tot slot

Bitcoin is veruit de populairste crypto, maar wanneer je budget kleiner is kun je misschien beter voor Ripple kiezen. Ook bij Ripple moet je goed de Ripple koers in de gaten houden. Dit werkt eigenlijk voor elke valuta hetzelfde. Sommige zijn alleen wat meer gevoelig voor een crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *