Het belang van een goede yogamat

Het is belangrijk om yoga te beoefenen op een zachte ondergrond. Een harde vloer is namelijk een stuk minder comfortabel. Denk hierbij aan de vloer van je huiskamer of in je yogastudio, deze vloeren zijn altijd erg hard. Een yoga mat is een handig hulpmiddel om deze harde ondergrond om te toveren tot een zachte, comfortabele ondergrond die perfect is om yoga op te beoefenen. Hierdoor heb jij geen moeite om alle oefeningen uit te kunnen voeren en krijg je tijdens het beoefenen van yoga ook geen last van je gewrichten.

 

Welk type yogamat moet ik kiezen?

Het type yogamat waar je uiteindelijk voor kiest, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Zo heb je misschien wel snel last van pijnlijke knieën of pijnlijke polsen. Dan is een dikkere mat vaak wat fijner. Een dikkere mat is namelijk wat zachter, waardoor deze comfortabeler is. Als je op zoek bent naar wat meer stabiliteit, dan kun je het beste kiezen voor een dunne yogamat. Hierbij voel je de harde ondergrond nog steeds wat minder, maar heb je wel meer balans en evenwicht tijdens evenwichts- en balansoefeningen. Daarnaast dien je ook nog te letten op de grip en de lengte van de yogamat. Ook draagbaarheid is erg handig, zeker als je de yogamat vaak met je mee moet nemen. Het is belangrijk om bij jouw keuze goed rekening te houden met al deze onderdelen.

 

Een yogamat voor iedere yogastijl

Er zijn niet alleen heel veel verschillende soorten yogamatjes, er zijn ook nog eens heel veel soorten yoga. Denk hierbij bijvoorbeeld aan power yoga, yin yoga, restorative yoga, hot yoga en nog veel meer. Voor iedere soort yoga is een andere soort yogamat fijn. Het is verstandig om eerst goed te bepalen welke soort yoga je uiteindelijk gaat doen. Of misschien weet je het al. Vervolgens kun je kijken welk yogamatje daar het beste op aansluit. Zo is hot yoga bijvoorbeeld een zeer intensieve vorm van yoga waarbij je ook nog eens veel gaat zweten. Een yogamatje dat vocht goed af kan voeren is dan ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *