Het gebruik van koffie bij een culinair diner

De tijd dat we er alleen maar filterkoffie wordt gedronken is voorbij. Koffie wordt op vele verschillende manieren gedronken en gebruikt. Hoe je koffie nog meer kan inzetten? We vertellen graag over hoe je koffie kan verwerken in je culinaire diner.

Een kop koffie als afsluiting

Het meest gebruikelijke is toch wel om de maaltijd af te sluiten met een kopje koffie. Het is een mooie tegenhanger van een zoet dessert. Koffie zou de spijsvertering ook helpen. Het is dan wel zo dat zwarte koffie hier beter voor werkt dan wanneer je een cappuccino drinkt.

Koffie gebruiken in een gerecht

Koffie leent zich ook ontzettend goed om te gebruiken in een dessert. De italianen geven natuurlijk het perfecte voorbeeld met hun overheerlijke tiramisu. Zoals bij tiramisu en andere desserts wordt koffie vaak verwerkt met romige producten. Gebruik daarom een espresso van bijvoorbeeld Illy Koffiebonen. Hierdoor komt de lekkere koffiesmaak goed tot zijn recht in je dessert.

Koffie als geurbeleving

Bijna iedereen houdt van de geur van koffie. Dit komt doordat de geur van koffie erg complex is. Zo ruikt koffie zoet, kruidig, fruitig, bloemig en ook rokerig. Daarnaast speelt geur een belangrijke rol in herinneringen en dus ook in hoe je je voelt. MEt koffie kun je daardoor een bepaalde sfeer creëren. Dit kun je doen door daadwerkelijk koffie te zetten. Als je geen koffie wilt drinken maar alleen met de geur van koffie je huis wilt vullen dan kun je ook etherische olie gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *