Het verbouwen van je huis of tuin kan je zelf!

Het verbouwen of aanpassen van een huis kan veel tijd, geld en energie kosten. Het is dan ook verstandig om de verbouwing in verschillende fases te doen. Zoals bijvoorbeeld: eerst de badkamer, daarna de slaapkamer en vervolgens de woonkamer. Zo verspreid je de ongemakken van een (gedeeltelijk) onbruikbaar huis over een lange periode. Daarnaast kan je kosten van de verbouwing verspreiden over een lange periode! Maar er is ook een gouden tip om kosten te besparen! En je raad het misschien al.

Doe het zelf! Het is jouw huis natuurlijk dus het is niet vreemd als je zelf een handje meehelpt in de uren die je daarvoor beschikbaar hebt. Je kan door het meehelpen nog veel leren ook! Daarnaast kan je altijd zeggen dat jij dat hebt gedaan of gemaakt. Wat natuurlijk ook een goed gevoel geeft! Maar helaas worden de grote ‘klusjes’ steeds vaker uitbesteed naar aannemers of echte klusjesmannen.

Probeer zoveel mogelijk klusjes zelf te doen

Klusjes zijn niet de ramen zemen of de tuin vegen. Echt klusjes zijn wanneer je zelf iets hebt gemaakt of verbeterd. Dat je over een aantal jaar nog steeds durft te zeggen van: ‘’Ja dat heb ik gemaakt!’’. Er worden al duizenden jaren fantastische gebouwen en objecten neergezet. Dus waarom zou jij het niet kunnen?

Lekt het dak, of kunnen de fietsen niet droog of beschut staan, of wil je graag een overkapping maken voor de lounge set. Doe het zelf! Het maken van een schuur of zelfs een overkapping is gemakkelijker gedaan dan u denkt. Met het juiste gereedschap, duidelijk instructies en goed materiaal kan je al een heel eind komen! Het is goedkoper om het zelf te doen en je kan er voldoening uithalen! Ga dus op onderzoek uit waar de mogelijkheden liggen!

Het zoeken van de juiste materialen

Veel materialen kunnen al gevonden worden in de winkel om de hoek. Qua gereedschap hoef je niet ver te zoeken en het hoeft ook niet veel te kosten. Je kan natuurlijk familie, vrienden of zelfs de buurman vragen of je iets kan lenen. Maar als je echt op zoek gaat naar specialistische materialen kan je beter contact zoeken met bedrijven die er veel vanaf weten. Bij het bouwen van een overkapping of zelfs een klein schuurtje kan aluminium veel voordeel geven. Aluminium is licht en heel sterk. Bij bedrijven kunnen er speciale op maat aluminium profielen uitgesneden worden. Daarnaast kunnen er aluminium hoekprofielen aangebracht worden zodat deze perfect aansluiten op elkaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *