Hoe blijf je voldoende gehydrateerd tijdens het sporten?

Tijdens het sporten is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Tijdens het sporten verlies je veel vocht. Hoe intensiever je je inspant of hoe warmer en vochtiger de omgeving is waarin je sport, hoe meer vocht je verliest. Als je te weinig vocht binnenkrijgt, gaat ook je prestatievermogen achteruit. Het is dus essentieel om te weten hoeveel water je moet drinken en op welke momenten.

Neem je bidon mee

Je verliest veel vocht als je aan het sporten bent. Dit komt door de inspanning waardoor je gaat zweten. Ook via de ademhaling verlies je vocht. Als je je veel inspant en je lichaamstemperatuur hoog is, kan je vochtverlies snel oplopen tot 2 liter per uur. Dit is natuurlijk veel en dit moet aangevuld worden met water. Daarom adviseren wij om altijd je bidon of drinkfles mee te nemen naar de sportschool of de locatie waar je gaat sporten. Een bidon kan je van tevoren vullen, maar ook ter plaatse bijvullen. Na een workout is het belangrijk om te drinken. Als vuistregel geldt: drink 150 tot 350 ml per 15 minuten. Het is ook verstandig om een half uur voor het sporten nog water te drinken. Dit kan je gerust thuis doen.

Water of een sportdrank?

Wanneer kies je voor water of een sportdrank? Hierbij moet er gekeken worden naar de intensiviteit van het sporten. Sport je om af te vallen en sport je maximaal 1 uur? Dan kan je het beste water drinken. Sport je intensief en langdurig? Dan kan een sportdrank handig zijn. Een spotdrank zorgt ervoor dat je vochtbalans op een snelle manier hersteld wordt en het voorziet je van de nodige energie.

Moedig sporters aan

Als sportschoolhouder of voorzitter van een sportvereniging kan je je leden motiveren om goed te blijven drinken. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook thuis of tijdens werktijden. Om dit te stimuleren kan je bidons, drinkflessen, glazen en mokken bedrukken en inzetten als relatiegeschenk of promotiemateriaal. Op een originele manier kan je sporters stimuleren om meer te gaan bewegen én drinken. Door bedrukte promotieartikelen in te zetten vergroot je ook nog eens de naamsbekendheid van je bedrijf of organisatie. Naast bidons en drinkflessen kan je ook andere sportartikelen zoals fitnessartikelen, zweetbandjes en tassen bedrukken met naam, logo of tekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *