Hoe een opzetzwembad een aanvulling kan zijn voor jouw tuin

Hoe een opzetzwembad een aanvulling kan zijn voor jouw tuin

Er is niets saaier dan een lege ruimte in jouw huis of achtertuin. En wat is er nu fijner dan om een verfrissende duik te nemen in jouw eigen opzetzwembad tijdens een warme zomerdag? Een compleet opzetzwembad geeft een mooie opvulling aan jouw tuin en heeft alle voordelen van een ingegraven zwembad, maar is eenvoudig weer op te ruimen zodra de wintermaanden eraan komen. Wij geven je hier graag wat tips die jij kunt gebruiken om het beste zwembad te kiezen dat het beste in jouw tuin past. Kijk ondertussen even bij Vikingchoice. Daar vind je de beste deals en handige informatie over zwembaden voor het zomerseizoen.

Wanneer is een opzet of opblaaszwembad helemaal compleet?

Een zwembad opzetten brengt meer vragen met zich mee als dat je van tevoren waarschijnlijk dacht. Veel zwembaden zijn incompleet en hebben nog verschillende accessoires nodig om veilig en hygiënisch te kunnen zwemmen. Een compleet zwembad bestaat volgens ons uit een grondzeil, het zwembad, een frame, pomp met filter, chloordispenser en een afdekking. Enkel nog een zwembad chemie set en je bent klaar om te gaan zwemmen. Zoek dus altijd naar een zwembad compleet met alle geadviseerde accessoires voor een zo prettig mogelijke zwemervaring.

Waar je op moet letten bij het opzetten van een zwembad

Je begint met het steen- en afvalvrij maken van de grond waarop je het zwembad gaat plaatsen. Bij voorkeur kader je deze ruimte eerst af met een grondzeil of andere zwembadgeschikte ondervloer. Vervolgens leg je het zwembad uit en je strijkt eventuele plooien vlak voordat je het frame opzet of de rand opblaast. Als de basis staat, dan kun je beginnen met het vullen. Dit kan wel een tijdje duren. Vul een zwembad altijd tot maximaal 10 cm onder de rand. Als het zwembad gevuld is sluit je de pomp en de elektra aan. Nu nog de juiste hoeveelheid chloor toevoegen, de PH-waarde testen en je bent klaar om te gaan zwemmen. Uitgezwommen? Laat de pomp nog een uurtje draaien en dek het zwembad af met een afdekzeil.

Hoe je de  beste maat zwembad bepaalt voor jouw tuin

Bij een zwembad denk je vast hoe groter hoe beter. Echter moet je naast een groot zwembad ook nog ruimte hebben voor een zithoek, parasol en barbecue. Naast ruimte voor andere tuinartikelen wil je ook een vrije zone van 50 cm rondom het zwembad creëren. Over het algemeen geldt dat zwembaden tot 305 cm diameter het beste in tuinen tot 30m2 passen. Zwembaden tot 420 cm passen het beste in tuinen tot 60m2. Is jouw tuin groter dan 60m2? Dan past vrijwel elke zwembad goed in jouw tuin. Heb je een smalle tuin? Kijk dan naar een rechthoekig zwembad zodat je de ruimte optimaal benut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *