Hoe je de energiekosten van je wasmachine kan verlagen

Hoe je de energiekosten van je wasmachine kan verlagen

Wasmachines zijn een redder in nood voor de drukke Nederlander, maar ze kunnen ook een grote bron van je maandelijkse energiekosten zijn. Sommige statistieken schatten dat de wasmachine verantwoordelijk is voor 7% van de energierekening. Dit cijfer is gebaseerd op 7 warme wasbeurten per week, dus het kan zijn dat het cijfer nog hoger is dan je had gehoopt. Dat is best even schrikken! Stel je voor dat je hier elke maand wat op zou besparen! Dat zou een leuk bedrag zijn aan het einde van het jaar. Gelukkig hebben wij een aantal tips om de kosten te verlagen.

Was je kleding in koud water

Veel mensen geloven dat we kleding in warm water moeten wassen, maar de waarheid is dat koud water kleuren helder kan houden en kreukels kan verminderen. Warm water kan zelfs vlekken veroorzaken, dat is wel het laatste waar je op zit te wachten. Tegenwoordig hebben veel wasmachines een koude was-stand, dus wees maar niet bang dat je jouw kleding in de gootsteen moet gaan wassen. Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Dan doe je er goed aan om er een uit kiezen op Eldi.be die deze mogelijkheid biedt.

Behandel vlekken van tevoren

Hoewel de wasmachine veel vlekken kan verwijderen, moet je er niet blindelings op vertrouwen. Dit kan er namelijk toe leiden dat dingen meer dan een keer moeten worden gewassen om de vlek goed te verwijderen. Week je vlek daarom minstens een half uur in koud water voor je het item gaat wassen en gebruik eventueel een vlekverwijderaar.

Doe je was tijdens daluren

Dit klinkt een beetje gek, alsof je een wasmachine moet gaat huren. Dit is natuurlijk niet wat we bedoelen. Het gaat er hier over dat veel energieleveranciers verschillende tarieven aanhouden gedurende de dag. Indien jouw leverancier dat doet, probeer dan je was te doen tijdens daluren, want dat kan je veel geld besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *