Hoe kun je zelf je tattoo ontwerpen

Wil je weten hoe je je eigen tattoo kunt ontwerpen? Een getalenteerde kunstenaar kan dit ambacht er gemakkelijk uit laten zien. Televisieprogramma’s zoals Miami Ink brachten de wereld van tatoeages dichter naar ons toe. Of dit nu je eerste, laatste of een willekeurig tatoeage is, zorg dat het telt en maak je geheel eigen ontworpen tattoo. Ga je gang en wees creatief. Je kunt het. Wij leggen je uit hoe.

1. Locatie, locatie, locatie

Beschouw je lichaam als een onroerend goed. Locatie, zichtbaarheid en discretie spelen allemaal een sleutelrol bij het bepalen van een tattoo-ontwerp. Wanneer je begint met het plannen van een tatoeage, onderzoek dan je beschikbare lichaamsdelen en houd rekening met de gebieden waar je ze absoluut niet wilt. Wil je een tatoeage die de hele wereld kan zien of slechts een paar? Semi-privégebieden zijn onder meer de onderrug, schouders, buik en nek, terwijl locaties met een hoge zichtbaarheid het gezicht, de armen, vingers en benen omvatten. Zodra je een gewenste locatie hebt bepaald, kun je beginnen met het plannen van de perfecte tattoo.

Dat is het leuke gedeelte.

2. Laat je inspireren

Zelfs als je een thema in gedachten hebt, moet je openstaan ​​voor nieuwe ideeën voordat je begint. Tattoo magazines, kunstboeken, culturele symbolen en botanische afbeeldingen zorgen allemaal voor kunstzinnige inspiratie. Breng een dag door met het door bibliotheekboeken bladeren voor stijlideeën. Zoek in tijdschriften naar afbeeldingen die je interesse wekken. Neem een ​​dagboek en maak aantekeningen. Met andere woorden, doe je huiswerk.

3. Blijf trouw

Onthoud, hoe cliché het ook klinkt, een tatoeage is permanent. Probeer niet te kiezen voor een trendy stuk of stijl. Blijf trouw aan je hobby’s, speciale interesses en overtuigingen bij het kiezen van je ontwerp. Ben je momenteel geïnteresseerd door popcultuur of een nieuwe religie? Zorg ervoor dat je zeker weet dat je over een aantal jaar dezelfde interesses en overtuigingen hebt.

Als je problemen hebt met het kiezen van een tatoeage, overweeg dan “veilige” ontwerpen. Dit zijn dierensymbolen, bloementatoeages en andere klassieke stijlen die geen specifieke tijd of trend hebben.

4. Teken het zelf

Als je een creatieve hand hebt, besteed dan wat tijd aan schetsen en laat het papier tot leven komen. Misschien zou een eenvoudig kruis kunnen profiteren van je levensechte rozentekeningen? Een standaard zwart stuk kan worden verbeterd met een regenboog van kleur. In plaats van het kiezen voor een traditionele old school tattoo, zou je ook zelf een schets kunnen maken? Zelfs als je een artistieke kant mist, kun je je ideeën in een stuk integreren. Begin met het bekijken van afbeeldingen en overweeg kleuren. Stel een aantal van je favoriete tattoo-stijlen samen en stel je voor hoe deze het beste bij je past. Schrijf je ideeën op en begin ze samen te voegen.

5. Kleur kiezen

Droom je in kleur? Voordat je helemaal in de weer gaat met kleur, moet je ervoor zorgen dat je onderweg inkttouch-ups moet doen, omdat ze waarschijnlijk nodig zullen zijn. De kleur kan na een tijdje vervagen. Hoe meer kleur je nu toevoegt, hoe meer je later moet bijwerken. Onderhoud is altijd een overweging.

6. Zwart en wit

Veel mensen kiezen niet voor niets voor effen zwarte tatoeages. Zwart is basic en ziet er clean uit. Zwart dient ook als de belangrijkste tint voor de meeste culturele tattoo-ontwerpen. Als je van een eenkleurig thema houdt maar liever ook een extra’tje hebt, waarom zou je dan niet kiezen voor een trendy tatoeage met witte inkt of glow in the dark inkt? Kleurloos hoeft niet saai te zijn.

7. Vind de juiste artiest

Als je eenmaal het perfecte ontwerp hebt gemaakt, is het tijd om de artiest te vinden die het tot leven kan brengen. Twijfel je nog een beetje over je ontwerp, dan kun je ook kiezen om eerst een tijdelijke tattoo te nemen. Je kunt een tattoo pen kopen en de tattoo zelf op je lichaam tekenen. Na een week is deze weer weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *