Hoe maak je een kindvriendelijke tuin

Kinderen of nichtjes/neefjes op komst? Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten, zodat de kinderen in de tuin kunnen spelen en ouders ongestoord kunnen genieten.

Vijver

Heb je een vijver in je tuin? Dit is natuurlijk niet handig als er regelmatig kinderen spelen. Je kunt ervoor kiezen om de vijver weg te laten halen. Ben je er toch erg blij mee en wil je de vijver graag laten zitten, dan kun je de vijver ook omheinen zodat de kinderen er niet in kunnen vallen. Je kunt hiervoor een schapenhek kopen. Dit is gemakkelijk zelf te plaatsen en als de kinderen weer groot zijn, ook nog eens gemakkelijk terug op te rollen of te verplaatsen.

Gras

Een groot stuk gras is natuurlijk ideaal voor kinderen, lekker op voetballen zonder dat het zomaar kapot gaat. Kunstgras lijkt misschien nog makkelijk en onderhoudsvrij, maar dit kan erg heet worden in de zomer en gevaarlijk zijn voor kinderen. Bloemen zijn natuurlijk een erg mooi aanzicht, maar worden wel gemakkelijk kapot getrapt door spelende kinderen. Bekijk dus goed welke bloemen je het best kan planten.

Schaduw

Alles klaar voor de kinderen? Zorg dan dat je zelf ook lekker in de tuin kan zitten. Een fijne zithoek met een loungeset onder een overkapping of schaduwdoek. Dit heb je al snel leuk aangekleed met leuke kussens, mooie verlichting en eventueel nog een warmtelamp. Drankje, hapje en muziekje erbij en ook de ouders zijn klaar voor de warme zomerdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *