Hoe mix je een ander drankje met wijn?

Het mengen van wijn zoals de Matsu wijnen met andere dranken om cocktails of punches te creëren is niets nieuws, maar het zijn nog steeds de meest gewilde drankjes op feesten en evenementen. Er zijn veel variaties die je kunt maken. In de kern is wijn punch simpelweg het combineren van een lekker glas wijn met een ander drankje om iets nieuws te creëren. Of je nu de voorkeur geeft aan iets zoets of droogs, er is voor elke smaak een wijn punch. Het beste van dit drankje is dat het gemaakt kan worden met elk type wijn dat je lekker vindt. Ongeacht wat voor soort punch recept je ook kiest om thuis te maken, onthoud dat experimenteren met verschillende combinaties elke keer weer heerlijke resultaten zal opleveren.

Vind een wijn die je lekker vindt

De eerste stap bij het mixen van een drankje met wijn is het vinden van een wijn die je lekker vindt. Door een wijn te kiezen die je lekker vindt, weet je zeker dat je het glas wijn ook echt gaat drinken. Het kiezen van een wijn die binnen je budget valt, zoals de Zolla primitivo di manduria, is ook belangrijk als dit een betaalbare optie moet zijn voor al je gasten. Als er meerdere wijnen worden aangeboden in verschillende prijsklassen, zoek er dan een uit het middensegment.

Kies de juiste verhouding

De verhouding wijn tot sap of een ander drankje hangt af van het soort sap dat je gebruikt. Dit geldt ook voor een punch. Een cocktail op basis van sinaasappel zou bijvoorbeeld verschillende soorten fruit en sappen combineren om een ​​unieke smaak te creëren. De basis voor dit drankje is misschien twee delen champagne op een deel sinaasappelsap, maar sommige recepten vragen om maar liefst drie delen champagne per een deel sinaasappelsap. Als je een mixdrankje maakt dat vruchtensappen of andere zoete ingrediënten zoals frisdrank gebruikt, verzoet de mix dan met eenvoudige siroop. Een eenvoudige siroop is een vloeistof gemaakt van gelijke delen suiker en water en gekookt wordt totdat het mengsel dikker wordt.

Weet wat je drinkt

Als je een cocktail met wijn mixt, is het belangrijk om te weten wat je drinkt. Als je een rosé sangria wilt maken, is het handig om te weten of je rosé van rode of witte druiven is gemaakt. De smaken in je cocktails zijn afhankelijk van het soort wijn dat je gebruikt en hoeveel suiker er is toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *