Hoe start je je eigen sieradenwinkel?

Het is een meisjesdroom, een eigen kleding of sieraden winkeltje beginnen. Zelfstandig zijn en niets meer van een baas aantrekken. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden! Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

1. Verken de markt en bepaal een strategie
Het vereist tijd en onderzoek om een eigen bedrijf te beginnen. Gelukkig weet je al wat je wilt! Een sieradenwinkel. Zoek uit waarin jij je wilt onderscheiden ten opzichte van concurrenten en zet dit allemaal op papier. Doe zo uitgebreid mogelijk onderzoek!

2. Maak een financieel plan
Hoeveel geld heb je nodig om je sieradenwinkel op te starten? Met een financieel plan breng je in kaart wat je nodig hebt en waar je dit geld vandaan haalt. Je krijgt zo ook inzicht in de kansen van je bedrijf.

3. Bedenk een unieke naam
Als je je bij de kvk gaat inschrijven heb je natuurlijk een naam nodig. Bedenk een pakkende naam die ook gemakkelijk te onthouden is!

4. Kies een rechtsvorm
Voordat je met je eigen bedrijf start, heb je een juridische vorm nodig, een rechtsvorm noemen ze dit. De rechtsvorm bepaald je aansprakelijkheid.

5. Zoek uit waar je je sieraden gaat inkopen
Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het product zelf. Waar ga je deze inkopen. Groothandel sieraden gezocht? Er zijn online verschillende sieraden groothandelaren, bekijk en bereken rustig welke groothandel de producten heeft die jij wilt verkopen. Een andere optie is om je sieraden zelf te maken! Je kunt online bij bijvoorbeeld Betaalbarekralen losse onderdelen inkopen.

6. Zorg voor de juiste verzekeringen
Breng je risico’s in kaart en zoek welke gepaste verzekering hierbij hoort. Denk bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vergeet ook je pensioen niet!

7. Breng je klanten in kaart
Hoe ga je je klanten bereiken. Dit is een belangrijke vraag die je jezelf van te voren moet stellen. Je kunt in het begin proberen om zoveel mogelijk organisch verkeer via social media te krijgen. Mocht je later wat budget hebben, kun je ook advertenties inzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *