Hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderwagen veilig is?

Als het gaat om het wandelen met de baby dan staat veiligheid voorop. Bijna alle kinderwagenmodellen voldoen tegenwoordig aan de basisveiligheidsnormen, maar er zijn een paar veiligheidsvoorzieningen waarmee u rekening moet houden wanneer u aan het winkelen bent voor een nieuwe kinderwagen.

Zoek naar een vijfpuntsveiligheidsgordel. Vijfpuntsgordels zijn tegenwoordig relatief standaard, maar sommige paraplu-kinderwagens kunnen beschikken over een driepuntsgordel. Test de drukknopen om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten en gemakkelijk vast te maken zijn (en niet te gemakkelijk los te maken, tenminste voor de baby!).

Kijk ook naar de remmen. Zorg ervoor dat u test hoe gemakkelijk de remmen zijn en hoe gemakkelijk ze ook kunnen struikelen. Merk je dat je op de rem gaat staan ​​als je dat niet van plan bent? Bieden de remmen een veilige stop? Kun je de remmen gemakkelijk uitschakelen als je klaar bent om verder te rijden?

Onderzoek de scharnieren en randen. Hoekjes en gaatjes op elk babyproduct kunnen lastig zijn, maar wees vooral voorzichtig bij het bekijken van kinderwagens. Kleine vingers en tenen kunnen vast komen te zitten in krappe ruimtes, dus pas op voor uitsteeksels of scherpe randen.

Zoek wat schaduw. Een schaduw of luifel voor een kinderwagen is een must voor wandelingen in de zon (of regen) – overweeg ook om te kiezen voor een model met ingebouwde SPF-bescherming.

Leun achterover en ontspan. Hoe diep leunt de stoel achterover? Als u van plan bent een pasgeboren baby in de kinderwagen te plaatsen, zoek dan naar modellen met een bijna platte rugleuning. Of zoek een kinderwagen waarin je gemakkelijk een autostoeltje kan bevestigen, waarmee je een slapende baby zonder drama kunt verplaatsen. Ook wanneer het koud buiten is , dan wilt u dat de baby lekker warm blijft. Bekijk of je in de kinderwagen ook een voetenzak kan plaatsen.

Leg alle stukjes bij elkaar. Als je van plan bent een reissysteem aan te schaffen, bekijk dan de veiligheidsbeoordelingen van het autostoeltje en kijk hoe het autostoeltje aan de kinderwagen wordt bevestigd. Is het een eenvoudig te gebruiken systeem met één klik? Zijn er veel riemen of een adapter bij betrokken? Je wilt dat het zo eenvoudig en duidelijk mogelijk is (baby’s zijn al ingewikkeld genoeg!).

Registreer je kinderwagen zodra je hem koopt. Zo blijft u op de hoogte als er zich ooit een terugroepactie voordoet – informatie waarop u onmiddellijk actie wilt ondernemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *