Hoeveel kost een opleiding tot nagelstyliste?

Nagelstylisten reinigen, vormen, polijsten en decoreren de vingernagels en teennagels van hun klanten. Nageltechnicus worden – ook wel bekend als manicure of pedicure – vereist het voltooien van een door de staat goedgekeurd cosmetica programma en het behalen van een licentie-examen. Nagelbehandeling is een groeiende bedrijfstak die de komende jaren iets beter dan gemiddelde werkgelegenheid zou moeten bieden.

Overwegingen bij de nageltechnologie

Iedereen die een carrière als manicure / pedicure overweegt, moet rekening houden met het volgende:

Salaris

Beroepsstatistieken geven aan dat manicuristen en pedicuristen vanaf mei een gemiddeld jaarloon van €19.220 en een gemiddeld uurloon van €9,24 verdienen. Ze werken meestal in een spa of nagelsalon, vaak ’s avonds en in het weekend. Zevenendertig procent van de nagelstylisten is zelfstandige.

Er wordt geschat dat de vraag naar nageltechnici tussen 2010 en 2020 met 17% zal groeien. Het totale verwachte groeipercentage voor alle beroepen is in vergelijking 14%. Een aantal factoren, waaronder meer mannen die op zoek zijn naar nagelbehandelingen, nagelstylisten die huisbezoeken afleggen, en een toenemend aantal nagelstudio’s dragen bij aan de goede algemene werkvooruitzichten voor nagelstylisten.

Functie-eisen

In heel Nederland wordt er vereist dat nageltechnici een licentie hebben. Aanvragers van een licentie moeten eerst een erkend diploma behalen. Dit kan door het volgen van bijvoorbeeld de opleiding nagelstyliste.

Het minimum aantal trainingsuren dat vereist is voor licentieverlening, verschilt. Sommige staten staan ​​potentiële nagelstylisten toe om de vereiste training te volgen via een stageprogramma onder een erkende mentor. Neem contact op met uw cosmetica-raad van de staat voor meer informatie over het leerlingwezen van nagelstylisten en specifieke licentievereisten.

Nagelstyliste opleiding Gemiddelde kosten

Trainingsprogramma’s  voor nagelstylistes kosten rond de  €3.000 tot €10.000. Veel programma’s kosten echter gemiddeld € 1.000 tot €5.000 (inclusief collegegeld, vergoedingen, boeken en benodigdheden). De werkelijke kosten zijn afhankelijk van het aantal programma-uren en het curriculum. Duurdere programma’s bevatten meestal bedrijfstrainingen.

Nadat je een opleiding tot nagelstyliste hebt afgerond kun je aan de slag en eventueel een eigen nagelsalon openen. Om kosten te besparen voor het inkopen van je producten kun je het beste je nagelspullen inkopen bij een nagelgroothandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *