Houd je tuinslang in de hand

Om ervoor te zorgen dat je tuin er het hele jaar goed uitziet heb je een tuinslang nodig. Die is onmisbaar in droge periodes. Je kunt een tuinslang gebruiken om bloembakken nat te maken, om de borders te sproeien en om het gazon te besproeien. Tuinslangen bestaan er in zeer veel soorten en maten. Kies daar één uit die handig is voor jouw tuin. Dat betekent dat hij niet te kort en niet te lang mag zijn, en dat de dikte compatibel is met de benodigde sproei hulpstukken. Vergeet niet om ook aandacht te besteden aan een goed opbergsysteem voor je tuinslang.

 

Advies over een tuinslang bij detuinmachineshop

Bij detuinmachineshop is niet alleen een grote hoeveelheid elektrisch en handbediend gereedschap te vinden, maar ook een groot assortiment aan tuinslangen. Vanwege dat grote aanbod is het niet voor iedereen even gemakkelijk om de juiste tuinslang te kiezen. Voor advies hierover kun je contact opnemen met de helpdesk van detuinmachineshop. Je kunt alvast een voorselectie maken met de volgende tips. Kies ten eerste een tuinslang met een dikte die past bij de sproeiers en andere hulpmiddelen die je al in je bezit hebt. Het is een goed idee om een paar koppelstukken bij je tuinslang te kopen.

 

Hoe lang moet een tuinslang zijn?

Een tuinslang moet lang genoeg zijn om alle plekken in je tuin te bereiken. Als je de slang ook wilt gebruiken voor het wassen van de auto of de caravan voor je huis, moet je bij het aanschaffen van de slang rekening houden met extra slanglengte. Een voordeel van een tuinslang met een lengte die ruimschoots lang genoeg is, is dat je overal gemakkelijk bij kunt komen. Een nadeel daarvan is dat de slang erg zwaar wordt en in de knoop kan raken. Bij grote tuinen kan een automatisch sproeisysteem een goed alternatief zijn voor een tuinslang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *