Hulp bij re-integratie voor vrouwen

Wat is re-integratie? Hoe ontstaat het? En hoe kunnen wij helpen? Dit zijn een aantal vragen die wij de afgelopen tijd hebben gekregen van vrouwen die langdurig ziek thuis hebben gezeten en niet de juiste begeleiding kregen om weer terug aan het werk te gaan. Een oorzaak hiervan is een groot tekort aan juist personeel binnen de zorg en welzijn, waardoor vrouwen die langdurig ziek thuis zitten en weer aan het werk willen niet juist geholpen worden. Lees hieronder verder wat de verschillen zijn, welke partijen juist zijn om jou hierbij te helpen.

 

Wat is re-integratie en welke verschillen zijn er?

 

Re-integratie is het helpen/begeleiden van een zieke werknemer om terug te komen en weer aan het werk te kunnen. Re-integratie word meestal toegepast als een werknemer langdurig ziek is geweest. Coach Haarlem is een specialist op dit gebied en helpt vrouwen weer deel te nemen aan de bedrijfscultuur en hun dagelijkse werkzaamheden weer rustig op te pakken.

Maar welke verschillende trajecten zijn er en wanneer worden deze toegepast? Op dit moment heb je 2 verschillende trajecten namelijk: re-integratie 1e spoor en re-integratie 2e spoor.

 

  • Re-integratie 1e spoor: Het inzetten van 1e spoor re-integratie komt voor als een werknemer bij haar huidige organisatie aan het werk kan. Hierbij word gekeken voor een terugkeer naar het eigen werk. Daarnaast word gekeken of de terugkeer naar haar eigen functie mogelijk is of dat er juist zaken van het takenpakket moet worden geschrapt. Ook word er gekeken of de zelfde werkplek handig is in combinatie met de zelfde werktijden of moeten er juist andere werktijden toegepast worden?
  • Re-integratie 2e spoor: Het inzetten van 2e spoor re-integratie word pas toegepast als het duidelijk word dat de werknemer niet meer kan re-integreren bij de huidige werkgever. Re-integratie 2e spoor omvat vaak 3 verschillende activiteiten om de persoon weer aan een nieuwe baan te helpen. Als eerste krijg je sollicitatie begeleiding om een juiste werkgever te vinden bij jou interesses/ kwaliteiten.  Als tweede activiteit is het belangrijk om te werken aan je zelf ontwikkeling en de juiste begeleiding te vinden een belangrijke pijler in het proces. Als laatste activiteit is het belangrijk om opzoek naar een baan te gaan.

 

Hoe kunnen wij helpen?

 

Coach Hero is een van de specialisten op dit gebied en benaderd elk persoon op een andere manier, want iedereen zijn problemen zijn ergens anders op gebaseerd. Dus zoek jij een coach die betrokken is bij het gehele proces om jou de juiste begeleiding te bieden dan is Coach Hero voor jou de juiste oplossing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *