Iets te vieren? Zo geef je een fantastisch feestje!

Staat er binnenkort een feestelijke gebeurtenis op het programma? Bijvoorbeeld omdat je kind (hopelijk) slaagt? Je een 25-jarig huwelijk viert of gewoon ‘zomaar’ om het leven met vrienden en familie te vieren? Dan wil je natuurlijk een fantastisch feest organiseren. Eentje waar men nog maanden over zullen praten. Helaas komt hier vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie had verwacht. Heb jij binnenkort ook iets te vieren? Met de volgende tips organiseer je voor welke gelegenheid dan ook een fantastisch feest.

Haal lekkere dingen in huis 


Een feest is niet compleet zonder de nodige lekkernijen. Daarom is het goed om nu alvast na te denken over eventuele hapjes die je kunt maken of bestellen. Gebak bestellen mag ook niet vergeten worden. Er gaat niets boven een gebakje bij de kop koffie om in de stemming te komen. Wil je liever niet zelf hele dagen in de keuken staan? Vraag dan aan de genodigden of iedereen een kleinigheidje meeneemt. Van koek tot chips. Op die manier delen jullie de kosten én is het ook nog eens veel minder werk voor iemand alleen. Dit is in landen als Amerika al heel gebruikelijk en zien we ook steeds vaker terug in Nederland. 

Nodig iedereen tijdig uit 


Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om een vrije avond te vinden voor een grote(re) groep mensen. Zeker nu corona achter ons lijkt te liggen, zien we dat heel veel verjaardagen plotseling achter elkaar groots worden gevierd. Ook zoeken mensen elkaar veel meer op en zijn ze steeds vaker de hort op. Hierdoor lijkt het vinden van een passende datum en tijdstip bijna onmogelijk. Het is verstandig om gewoon de knoop door te hakken en ruim van tevoren iedereen uit te nodigen. Vervolgens zie je vanzelf wel wie wel of niet komt. 

Zal het feestje tot in de late uren doorgaan en verwacht je wel enig overlast? Vergeet dan ook niet om de buren alvast tijdig op de hoogte te stellen. Dat is wel zo netjes en zo voorkom je frustraties en zelfs burenruzies.

Je huis versieren 


Natuurlijk mag je ook niet vergeten om het huis een beetje leuk aan te kleden. Denk aan slingers en ballonnen, maar ook aan mooie kaarsjes en andere sfeervolle decoraties. Dat maakt het feest direct een stuk leuker. Zorg tevens voor een beetje achtergrondmuziek. Begin met rustige en sfeervolle muziek en eindig met de echte meezingers. 

Staan er een aantal kostbare spullen in huis? Vergeet deze dan niet voor het feest veilig op te bergen. Liever zet je ze natuurlijk helemaal niet weg, maar je wilt er niet aan denken dat deze besmeurd worden met drank of dat ze per ongeluk omver worden gestoten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Neem daarom liever het zekere voor het onzekere om problemen te voorkomen. 

Zorg voor hulp the day after 


Een feestje is leuk, maar het zorgt helaas wel voor héél veel rommel. Geen fijn idee om dat straks in je eentje met een enorme kater op te moeten ruimen. Het is daarom prettig als er alvast een paar hulptroepen paraat staan voor ‘the day after’. Zo bespaar je jezelf een heleboel frustratie en is het zeker de moeite waard om het nóg eens te doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *