Incassobureau VS gerechtsdeurwaarder

Veel mensen hebben geen idee wat het verschil is tussen een incassobureau en een deurwaarder. Omdat het wel belangrijk is worden de verschillen in de onderstaande blog uitgelegd.  

Wie belt u eerst? 

Velen denken dat u eerst een incassobureau moet bellen. Als dit niet tot betaling leidt, denken ze dat ze alleen dan de deurwaarder kunnen bellen. Dit is niet waar en er zijn veel verschillen tussen een deurwaarder en een incassobureau. Iedereen kan namelijk direct een gerechtsdeurwaarder inschakelen en hoeft niet per sé eerst met een incassobureau in zee te gaan. Het maakt niet uit of u een commerciële claim heeft, zoals een onbetaalde factuur, of dat u een particulier bent en iemand geld heeft geleend. Wie nog geld heeft van iemand of van een bedrijf, hoeft geen incassobureau te bellen voordat hij een deurwaarder mag bellen. Het voordeel van Agin Otten is dat het een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder is. Hierdoor is schakelen vrijwel kosteloos en het dossier wordt effectief overgezet voor een snelle afhandeling van de incasso.  

Prijs 

Een incassobureau lijkt vaak goedkoper. Veel mensen denken dat debiteuren wel de aanmaningen van een incassobureau altijd wel accepteren. Maar in de praktijk accepteren doorgewinterde debiteuren meestal geen brief of telefoontje van een incassobureauIn die gevallen in het juist goedkoper om meteen een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Omdat Agin Otten zowel incassobureau als gerechtsdeurwaarder is, is het goedkoop om hen in te schakelen. 

Bevoegdheid 

Een van de verschillen tussen deurwaarders en incassobureaus is dat deurwaarders op verschillende manieren te werk gaan en daardoor slagvaardiger zijn dan incassobureaus. Dit verschil zit hem in bevoegdheid. Het incassobureau heeft geen wettelijke bevoegdheid om debiteuren tot betaling te dwingen. Ze kunnen en mogen er alleen om vragen. Daarom bellen verschillende incassobureaus meerdere keren per dag of week naar debiteuren om te weten wanneer de betaling zal plaatsvinden. Gerechtsdeurwaarders schrijven meestal twee brieven en bellen de schuldenaar één keer. Als dit geen effect heeft zal de gerechtsdeurwaarder namens de schuldeiser een rechtszaak tegen de debiteur aanspannen. De schuldenaar krijgt dan de gelegenheid om zijn verhaal tegen de rechter te vertellen, waarna de rechter het vonnis bekendmaakt. Daarna kan de deurwaarder de straf intrekken. Dit kan alleen door een deurwaarder. Incassobureaus hebben deze bevoegdheid niet.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *