Je ouders zijn door het dolle heen

Je ouders hebben twee maanden geleden zonnepanelen uit Friesland laten installeren en ze zijn er helemaal weg van. Ze raken maar niet uitgepraat over de voordelen en jij moet stiekem lachen want vroeger wilden ze niets weten van modern gerommel zoals ze het zelf noemden. Je bent trots dat ze nu toch besloten hebben om iets voor het milieu te doen. Je vader is vooral heel blij dat het in zijn portemonnee scheelt, de rest gaat een beetje aan hem voorbij naar jouw idee.

Je voelt je fijn

In de zomer ben je wat vaker bij ze. Dan kun je heerlijk relaxen in de hangmat die ze hebben opgehangen. En dat zij een Netflix account hebben en jij niet helpt absoluut ook mee. Je bent dol op je ouders en ze hebben je goed opgevoed. Als je bij hen over de drempel stapt voelt het echt als thuiskomen. Je beste vriendin heeft een slechte band met haar ouders dus je bent je er bewust van dat je een gezegend mens bent. Je hoopt dat zij het kan bij leggen met haar ouders of in het ergste geval de banden verbreekt want zij lijdt echt onder wat haar allemaal wordt aangedaan. En dan door je eigen ouders denk je bezorgd.

Een grote stap in je carrière

Je verteld je ouders alles en ondanks dat ze niet blij waren toen je ervoor koos om een muziekopleiding te gaan doen hebben ze vrij vroeg al besloten om je je eigen gang te laten gaan. En nu drie jaar later heb je goed nieuws voor ze: je hebt je eerste contract bij een muzieklabel getekend. Je zet hiermee de eerste stap richting een eigen album en hebt al kennis gemaakt met je bodyguard. Het voelt nu allemaal wel heel officieel, je hoeft niet meer geboekt te worden op feesten en partijen zoals vroeger. Je moeder wordt emotioneel en zegt: dat er van dat gepingel toch nog wat moois voortkomt.

Ja, je ouders hebben je altijd met beide benen op de grond gehouden en daar ben je ze dankbaar voor. Voor jou geen drugsschandaal of blote foto’s, je kijkt wel drie keer uit. Wel wil je moeder je waarschuwen voor gestoorde fans en drukt ze je op het hart om voorzichtig te doen, want  je hoort zoveel gekke dingen over bekende mensen tegenwoordig. Je vader benadrukt dat hij absoluut niet geïnterviewd wil worden want het is hier geen circus. Jij respecteert hun wensen en beloofd voorzichtig te doen. Na deze waarschuwingen feliciteren ze je van harte en gaan jullie uit eten om het te vieren. “Ja, nu kan het nog” grapt je moeder. Het wordt een hele fijne avond met als afsluiter je lievelingstoetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *