Jouw gids voor keukenkleurschema’s

Het spreekt voor zich dat er bij het kiezen van jouw keukenkleurenschema opties zijn. Te veel opties. Ook al weet jij misschien welke kleuren jij verkiest, er is een oneindig aantal tinten, kleuren en sub kleuren om uit te kiezen. En hoe zit het met harmonie? Bij het kiezen van jouw kleuren moet jij aan alles denken. En kleurenschema wordt niet alleen bepaald door de kleuren die jij kiest voor jouw muren, vloeren en kasten – zelfs de kleur van jouw waterkoker of potplant kan de cohesie in jouw keuken maken (of verbreken).

Om een keuken te maken die tijdschriftwaardig is, moet je een stap terug doen en je project beschouwen als de som van veel onderdelen. Hieronder bekijken we wat deze onderdelen zijn- en hoe jij jouw beslissingen moet nemen.

#1 Kies de kleuren van jouw kast

Er is een reden waarom kasten jouw eerste overweging moeten zijn bij het kiezen van een keukenkleurenschema. Afhankelijk van het materiaal en de hardware die jij gebruikt, verbruiken keukenkasten doorgaans de helft van jouw budget voor keukenrenovatie en nemen ze ongeveer 40% van de visuele ruimte in jouw keuken in beslag. Het is dus een goed idee om de keukenkasten van jouw keuze te gebruiken als basis voor toekomstige kleurkeuzes.

Wat te doen: Kies een kleur, textuur en materiaal die past bij jouw persoonlijkheid, budget en stijl van jouw huis. Denk nog niet te veel na. Selecteer eenvoudig kasten die tegen je spreken en ga verder met stap 2.

#2 Kies de kleuren van jouw apparaat

Het is heel goed mogelijk dat jij kiest voor ingebouwde apparaten. Ingebouwde goederen zullen waarschijnlijk achter jouw kastkeuze worden weggestopt, in welk geval jij verder kunt gaan met stap 3. Als jij voor een vrijstaand apparaat gaat, moet je overwegen hoe de fronten van het apparaat overeenkomen met de rest van jouw kasten. Jouw kasten kunnen pas worden voltooid als jij precies weet welke apparaten je wilt kopen.

Wat te doen: Als het om apparaten gaat, hebben jouw koelkast, vaatwasser en spoelbak de grootste invloed op het kleurenschema van jouw keuken. Je wilt dat jouw apparaten ‘onderdeel van het plan’ lijken. Om dat te doen, kies je gewoon apparaten die het kleurenschema van jouw kast aanvullen. Overweeg om witgoed te matchen met witte of lichtgrijze kasten. Roestvrijstalen apparaten passen goed bij bruine tinten, levendige kleuren en grijstinten. Deze dingen lijken in eerste instantie misschien voor de hand liggend, maar het is iets dat veel mensen verkeerd hebben.

#3 Selecteer uw werkbladen

Jouw keuze van keukenwerkbladen is om vele redenen een belangrijke beslissing. Afgezien van praktische en budgettaire overwegingen, zijn werkbladen vaak dicht bij ooghoogte en nemen ze een aanzienlijk deel van jouw visuele ruimte in beslag. Als er geen samenhang is tussen de werkbladen en kasten, valt de visuele harmonie in jouw keuken uit elkaar.

Wat te doen: Bij het selecteren van werkbladen, elimineer eerst alle opties die buiten jouw budget vallen. Overweeg dan de kleur van jouw bestaande keukenvloer. Het matchen van deze twee kleuren is een onfeilbare manier om een goede kleurcoördinatie te garanderen. Als je van plan bent jouw vloeren te upgraden of te vervangen, gebruik je gewoon een voorbeeld van jouw keukenkasten om jou te begeleiden bij het selecteren van jouw werkbladen.

Graag een keuken op maat in Eindhoven laten maken waar jij woont? Kijk dan snel even op het internet bij welke keukenontwerper bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *